Addo en Amoah naar halve finale Afrika Cup

Ghana heeft zich ten koste van Angola geplaatst voor de halve finale van de Afrika Cup. In een matige wedstrijd gaf een doelpunt van Asamoah Gyan (foto) de doorslag: 0-1.

Addo en Amoah naar halve finale Afrika Cup

Gyan werd in de zestiende minuut van de wedstrijd de diepte ingestuurd. De aanvaller van het Franse Stade Rennes stormde op volle snelheid op het doel van Angola af en klopte doelman Carlos Fernandes met een lage schuiver in de verre hoek.

Na de voorsprong liet Ghana zich inzakken en moest Angola het spel maken. Die rol lag het gastland bepaald niet. Angola zocht de aanval met opportunistisch spel, waarbij vooral de lange spits Manucho het mikpunt was van veel hoge ballen.

Hoewel het veldspel niet best was, kreeg Angola een aantal grote kansen op de gelijkmaker. De Ghanese doelman Richard Kingson redde katachtig op een kopbal van Manucho en diezelfde spits mikte ook nog een keer in kansrijke positie over het doel.

Ook Ghana miste scherpte in de afronding. De ploeg had de wedstrijd vroegtijdig moeten beslissen, maar op het moment dat de aanvallen gevaarlijk dreigden te worden ontbrak het overzicht.

Ghana kroop in de slotfase nog een aantal keren door het oog van de naald, maar de manschappen van bondscoach Milovan Rajevac sleepten de 0-1 over de streep. Eric Addo (Roda JC) en Matthew Amoah (NAC Breda) leverden met hun invalbeurten een bijdrage aan het succes.

Bekijk hier al onze video's