ADO en RKC in evenwicht door vroege en late goal

RKC Waalwijk leek zich door een vroeg doelpunt een uitstekende uitgangspositie te verschaffen in de jacht op promotie. ADO Den Haag bleef echter knokken kwam vlak voor tijd nog op gelijke hoogte: 1-1.

Het play-offduel was pas drie minuten oud toen Wouter Gudde het meest alert reageerde na een hoekschop. De verdediger tikte de bal over de doellijn en zorgde daarmee voor een droomstart voor RKC.

Ook na het doelpunt waren de gasten de betere ploeg, maar gaandeweg de wedstrijd kreeg ADO de betere kansen. Hans van de Haar tikte de bal een keer net naast en de Hagenaars stichtten ook een aantal keren gevaar met hoekschoppen.

De beste kansen op de gelijkmaker waren voor Mimoun El Kadi. De middenvelder was in de eerste helft al dicht bij een doelpunt geweest en liet na rust een uitstekende mogelijkheid onbenut. El Kadi zag zijn inzet met buitenkant rechts rakelings langs de verkeerde kant van de paal rollen.

De beloning voor de Haagse aanvalslust kwam in de 87ste minuut. Lex Immers kopte na een hoekschop hard raak in de kruising. Donderdag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, dan in Waalwijk. Degene die wint promoveert, bij een gelijkspel volgt een derde en beslissende wedstrijd.