ADO onder Fraser bezorgt Vitesse onverwachte schade

Vitesse heeft weer punten ingeleverd in de strijd om de titel. ADO Den Haag bezorgde met de verrassing in Arnhem trainer Henk Fraser een sterke start (0-0).

Na twee keer als stand-in te hebben gefungeerd voor Steijn legde de clubleiding van ADO woensdag de verantwoordelijkheid voor de hoofdmacht neer bij Fraser. De oud-international moet als opvolger van de ontslagen Steijn de Haagse club aan de noodzakelijke resultaten helpen.

De eerste wedstrijd onder de nieuwe leiding leverde direct resultaat op. Want het behaalde punt in het Gelredome mag gezien worden als winst getuige het verschil op de ranglijst van 22 punten tussen de twee clubs.

Het succes van ADO kon ook worden toegeschreven aan het tegenvallende optreden van Vitesse. De Arnhemse titelkandidaat oogstte de laatste drie duels slechts twee punten en zette die moeizame reeks voort. Trainer Peter Bosz zag zijn ploeg grossieren in onnodig balverlies.

Dat ADO meer en grotere kansen kreeg was een bewijs van de knappe prestatie van de Hagenaars, maar ook van het stroeve optreden van de thuisploeg. Onder anderen Mike van Duinen, Roland Alberg en Danny Bakker doken gevaarlijk op voor Vitesse-doelman Piet Velthuizen, die enkele keren redding moest brengen.

Gelukkig voor Vitesse verzuimden de Haagse gasten de geboden kansen te benutten. Met na rust de verse krachten Zakaria Labyad en Mike Havenaar ging de thuisploeg op jacht naar de bevrijdende treffer. Zeker naar mate het slotsignaal naderde, werd de druk op het Haagse doel groter. Maar net als in de wedstrijd in Den Haag – in de Hofstad werd het 2-1 voor ADO - bleef het beoogde resultaat achterwege. Ook omdat in blessuretijd Havenaar de paal raakte en Van der Struijk net over kopte.

ADO Den Haag komt door het punt naast NEC, maar blijft op basis van het aantal gespeelde wedstrijden hekkensluiter in de Eredivisie. Vitesse blijft derde op de ranglijst, maar moet vrezen dat Feyenoord op gelijke hoogte komt.