ADO verslaat Volendam, uitglijders De Graafschap, Emmen en Cambuur

ADO Den Haag heeft vrijdagavond een zege geboekt op FC Volendam. Het was in speelronde 3 van de Keuken Kampioen Divisie net te sterk voor de degradant. De Graafschap, FC Emmen en Cambuur lukte het niet om drie punten bij te schrijven.

ADO Den Haag
2 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Na twee gelijke spelen hoopte ADO Den Haag op de eerste driepunter. En het begon uitstekend. Alex Schalk opende de score door een vrije bal van Daryl van Mieghem binnen te glijden en Jari Vlak verdubbelde de voorsprong. Na twee knappe kapbewegingen werkte hij de 2-0 binnen met een fraaie stift. Door een hard schot vanuit lastige hoek kwam FC Volendam via Henk Veerman weer terug in de wedstrijd: 2-1.

Klik eerst op de tekst in de post om de video te kunnen bekijken:

Ruim twintig minuten voor tijd moest Volendam met tien man verder. Daniël Beukers was zijn frustratie niet de baas en een woede-uitbarsting kwam hem op zijn tweede gele kaart te staan. Dit was de derde wedstrijd op rij dat Volendam een rode kaart pakte.

De Graafschap
2 - 2
Jong FC Utrecht

De Graafschap hield drie punten over aan de duels met degradanten FC Volendam en Excelsior. Kort voor rust kwam het op voorsprong tegen Jong FC Utrecht. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Sam Bisselink kalm raak in de verre hoek. In de tweede helft gaf de thuisploeg het weg. Eerst scoorde Emil Rohd via de binnenkant van de paal en vervolgens maakte ook Anthony Descotte een eenvoudige goal: 1-2.

Richting het einde kwam De Graafschap langszij. Ibrahim El Kadiri ging wat eenvoudig naar de grond, maar kreeg wel een strafschop. Mimoun Mahi zorgde vanaf elf meter voor de gelijkmaker. Hij kreeg richting het einde nog een aardige kans op de winnende treffer, maar doelman Tom de Graaff bracht redding.

FC Emmen
FC Emmen
0 - 0
Helmond Sport

FC Emmen heeft zich vrijdag ondanks het veldoverwicht verslikt in het nog altijd ongeslagen Helmond Sport. Beide ploegen kwamen niet tot scoren op De Oude Meerdijk. Helmond staat nu op de vierde plek in de KKD, terwijl Emmen zich tevreden moet stellen met plaats acht.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

De eerste treffer bij TOP Oss tegen Cambuur viel pas met ruim een uur op de klok. Op aangeven van Tijmen Wildeboer kon Giovanni Korte de Brabanders van dichtbij op 1-0 zetten. Hoewel er de nodige kansen aan beide kanten waren, bleef het daar uiteindelijk ook bij. Zodoende heeft Cambuur slechts drie punten overgehouden aan de eerste drie duels. TOP Oss gaat aan de leiding in de KKD.

FC Den Bosch
1 - 1
MVV Maastricht

Bij beide treffers in Den Bosch ging er beroerd verdedigingswerk aan vooraf. Door een fout kon Törles Knöll zo doorlopen en Danzell Gravenberch de 1-0 gunnen. Na het mis zitten van doelman Pepijn van de Merbel zorgde Nabil El Basri van dichtbij voor de 1-1.