Adriaanse als docent aan de slag bij KNVB

Reacties

Co Adriaanse is per 19 mei 2014 docent bij de KNVB. De voormalige coach van onder meer AZ , FC Twente en Ajax gaat aankomende trainers opleiden voor de cursus Coach Betaald Voetbal.

Adriaanse als docent aan de slag bij KNVB

In de eerste groep cursisten die Adriaanse onder zijn hoede zal krijgen zitten Mark van Bommel (PSV, Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar), Edgar Davids (geen club), Gert Peter de Gunst (PEC Zwolle), Roy Hendriksen (RKC Waalwijk), Damien Hertog (Feyenoord), Wim Jonk (Ajax), Sipke Hulshoff (geen club), Tieme Klompe (SC Heerenveen), Rob Maas (RKC Waalwijk), Youri Mulder (FC Twente), Ruud van Nistelrooy (PSV), Frank Peereboom (Ajax), Robin Pronk (FC Utrecht), Reinier Robbemond (AZ), Jaap Stam (Ajax) en Remond Strijbosch (Helmond Sport). 

Adriaanse is blij met zijn nieuwe klus. 'De Nederlandse trainersopleiding staat internationaal hoog aangeschreven en ik vind het een mooie stap in mijn carrière daar onderdeel van uit te gaan maken. Ik kijk er ontzettend naar uit bij te dragen aan de opleiding van de nieuwe generatie voetbaltrainers.'

Jelle Goes, technisch  manager van de KNVB, is eveneens verheugd met de aanstelling van Adriaanse. 'Adriaanse heeft 33 jaar onafgebroken op het trainingsveld gestaan als hoofdcoach en hoofd jeugdopleidingen. Zijn loopbaan spreekt bij veel aankomende trainers tot de verbeelding en hij kan zijn nationale en internationale ervaring goed omzetten in concrete adviezen. Wij zijn er daarom van overtuigd dat hij een grote bijdrage gaat leveren aan de cursus.'

Behalve hoofdtrainer bij AZ en Ajax was Adriaanse in het verleden ook in dienst bij PEC Zwolle, FC Den Haag, Ajax (hoofd jeugdopleidingen), Willem II, AZ, FC Porto, Metallurg Donetsk, Al-Sadd, Red Bull Salzburg, het Olympisch elftal van Qatar en FC Twente. Met Zwolle en ADO promoveerde hij naar de Eredivisie, terwijl hij Willem II de Champions League in loodste. Tijdens zijn buitenlandse avonturen won hij landstitels met FC Porto en Red Bull Salzburg.

Adriaanse is ook nog in beeld om technisch adviseur te worden bij FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.