Adriaanse tipt niet Salzburg maar Rapid als titelfavoriet

De nieuwe Oostenrijkse competitie begint dinsdag met de topper tussen Sturm Graz en regerend kampioen Rapid Wien. Co Adriaanse maakt woensdag zijn debuut als trainer van Red Bull Salzburg in de seizoensopener tegen SV Mattersburg.

Adriaanse tipt niet Salzburg maar Rapid als titelfavoriet

Salzburg wordt gezien als de grote favoriet voor de titel. Adriaanse tipt in een enquête van de Oostenrijkse krant Der Standard echter Rapid Wien voor prolongatie van het kampioenschap.

'Rapid is twee maanden geleden met zes punten voorsprong kampioen geworden', geeft Adriaanse als reden de titelhouder boven zijn eigen ploeg in te schalen. 'Rapid heeft ook nog steeds dezelfde trainer en weinig veranderingen in de selectie.'

In Salzburg is dat anders: Adriaanse staat pas sinds kort voor de groep en bovendien zijn een hoop nieuwe spelers aangetrokken, onder wie de Nederlanders Robin Nelisse en Barry Opdam.

De selectie van Adriaanse telt nu liefst 21 buitenlanders. In totaal zijn er dit seizoen 72 voetballers actief die niet over de Oostenrijkse nationaliteit beschikken.

Ondanks dat Adriaanse Rapid als favoriet ziet, gaat ook zijn ploeg voor het kampioenschap. 'De titel en het bereiken van de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi zijn ons doel. Maar we willen vooral attractief voetbal spelen en meer toeschouwers in het stadion krijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen