Advocaat in 2000 hoopvol op Het Kasteel, kippenvelmomentje Van Persie

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Advocaat in 2000 hoopvol op Het Kasteel, kippenvelmomentje Van Persie

• Op de dag af precies achttien jaar geleden deed de huidige Sparta-trainer Dick Advocaat zijn zegje bij RTV Rijnmond tijdens de feestelijke heropening van Het Kasteel. Zijn toenmalige ploeg Glasgow Rangers was de eerste tegenstander van Sparta geweest in het verbouwde stadion. De Hagenaar sprak na het doelpuntloze gelijkspel de hoop uit dat Sparta met het 'fantastische' stadion weer 'de financiën kan krijgen om een goed elftal neer te zetten en te houden.'

FC Twente drukt de supporters op het hart goed na te denken over het vervoer richting het bekerduel met SC Cambuur van dinsdag (20.45 uur). Want als het op strafschoppen uitdraait in Enschede kan het zomaar zo zijn dat de laatste trein richting Hengelo al is vertrokken op het moment dat de laatste penalty wordt genomen. De KNVB wees het verzoek van FC Twente het aanvangstijdstip te vervroegen van de hand. De Tukkers hebben eerder dit seizoen te maken gehad met problemen met thuiskomen per trein na een bekerduel. In december was na het penaltysucces tegen Ajax de laatste trein al vertrokken. Mede dankzij het inzetten door de NS van een extra trein werd het probleem verholpen.

Robin van Persie kijkt met genoegen terug op zijn rentree op de Nederlandse velden. Een dag later laat hij weten aangenaam verrast te zijn met zijn ontvangst in Utrecht. De aanvaller spreekt van 'een kippenvelmomentje'.

'Of ik niet bang ben dat ik nu van de radar verdwijn? Nee hoor, waarom? Peter Bosz ging toch ook van Tel Aviv naar Ajax?'
Fred Rutten is niet bevreesd dat zijn keuze voor Maccabi Haifa na zijn verblijf in Dubai bij Al Shabaab hem tot een vergeten trainer gaat maken. (TC Tubantia)

'In deze fase van de competitie heeft Tom alle aandacht nodig voor het voetballen en heeft daarom besloten af te zien van zijn lijstduwersschap. Hij doet dit natuurlijk vanuit al zijn positivisme en enthousiasme. Maar ik heb hem verteld dat hij, wanneer hij 10.000 voorkeursstemmen haalt, moet vergaderen over fietsenrekken in Scheveningen of het kappen van bomen.'
Tom Beugelsdijk mag van de FIFA én ADO Den Haag geen lijstduwer zijn van de politieke partij Groep De Mos, legt directeur Mattijs Manders uit aan Omroep West. Richard de Mos, fractievoorzitter van de partij, is woest. 'Dat een corrupt boevennest als de FIFA klaarblijkelijk haar neus ophaalt voor de Nederlandse Grondwet, waarin staat dat iedere Nederlander bij verkiezingen het recht heeft om te kiezen én om gekozen te worden, is natuurlijk te bizar voor woorden.'

Bert van Marwijk werd in de nacht van woensdag op donderdag aangesteld als bondscoach van Australië. Borussia Dortmund, een oud-werkgever van de trainer, is de Nederlander duidelijk nog niet vergeten. 

• Vandaag precies vier jaar geleden werd Juan Mata door Manchester United overgenomen van Chelsea. De Spaanse international arriveerde destijds in stijl bij zijn nieuwe club.

• Ooit gold Geraldo Antonio als een groot talent bij AZ en PSV, maar de spits slaagde uiteindelijk niet als profvoetballer. De 23-jarige oud-spits besloot afgelopen zomer zijn voetbaldroom op te geven en timmert nu aan de weg als rapper onder de naam Chamo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.