Afellay betwijfelt inzetbaarheid tegen SC Heerenveen

Naast de nederlaag incasseerde PSV woensdag tegen Atlético Madrid ook een personele klap met de blessure voor Ibrahim Afellay.

In de eerste minuut kreeg Afellay een flinke tik van Atlético-verdediger Giourkas Seitaridis, waarbij hij zijn linkerenkel verzwikte. De aanvallende middenvelder hield het nog een half uur vol, totdat Otman Bakkal hem kwam vervangen.

Afellay twijfelt of hij zaterdag tegen SC Heerenveen kan spelen. 'Het is even afwachten', zei de Oranje-international na de 2-1 nederlaag. 'Ik heb de hele tweede helft met ijs op het gewricht in de kleedkamer gezeten. Vrijdag kijken we hoe het uitpakt. Ik kreeg al in de openingsfase een enorme schop, waarna ik vol door mijn enkel ging.'

Naast Afellay haalde Erik Pieters het einde van de wedstrijd niet. De linksback bleef na de eerste helft ziek achter in de kleedkamer van PSV.