Afscheid van Duitse grootheden bij duel met Oranje kent opvallende afwezige

Reacties

Toni Kroos is maandag afwezig bij zijn eigen afscheid. Voorafgaand aan het Nations League-duel met Nederland wordt afscheid genomen van de Duitse voetbalgrootheden Manuel Neuer, Thomas Müller, Ilkay Gündogan en Kroos. Maar laatstgenoemde heeft andere prioriteiten.

Afscheid van Duitse grootheden bij duel met Oranje kent opvallende afwezige
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
Ma 14 okt.
20:45
Nederland
Nederland

Met Neuer, Müller, Gündogan en Kroos neemt Duitsland afscheid van gezamenlijk 451 interlands. Zij hebben na het afgelopen EK in eigen land besloten te stoppen als international. Voorafgaand aan het duel in München wordt het viertal in het zonnetje gezet en kan het publiek ze nog één keer toejuichen. Althans, drie van hen.

Kroos heeft namelijk afgezegd. Hij staat die dag zelf met de kinderen van zijn eigen Toni Kroos Academy op het veld. Daar ligt voor de inmiddels helemaal gestopte middenvelder de prioriteit. Toch verwacht bondscoach Julian Nagelsmann een bijzondere avond. 'Het totaalpakket van de wedstrijd van maandag zal heel spannend én emotioneel zijn', vertelde hij aan de Duitse pers.

Nog voor de volksliederen begint het eerbetoon aan de vier ex-internationals. De aftrap is om 20.45 uur. Na afloop is er intern een borrel voor de Duitse selectie. Daar wordt ook afscheid genomen van een aantal stafleden.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
9-3
+6
7
2
Nederland
3
1
2
0
8-5
+3
5
3
Hongarije
3
0
2
1
1-6
-5
2
4
Bosnië-Herzegovina
3
0
1
2
3-7
-4
1
* Actueel tot en met 13 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.