Agüero bij debuut plaag voor prima keepende Vorm

Sergio Agüero verpestte het debuut van Michel Vorm in de Premier League. Manchester City stuitte één helft lang op een prima keepende Vorm, maar drukte het overwicht na rust onder aanvoering van de Argentijnse topaankoop uit in duidelijke cijfers: 4-0

Swansea slaagde er in de eerste twintig minuten knap in de bal rond te laten gaan, maar daarna voerde Man City de druk op doelman Vorm op. De eerste redding van de voormalige Utrecht-sluitpost op een schot van David Silva was bijzonder fraai. Daarna volgde een heus bombardement op het Swansea-doel. Yaya Touré, nogmaals Silva en Gareth Barry vonden Vorm en de lat op hun weg.

Na rust bleef Man City drukken. Vorm capituleerde in de 57e minuut. De inzet van Adam johnson belandde via de doelman bij Edin Dzeko die geen moeite met het buitenkansje had. Met Agüero als extra aanvaller (in het veld gekomen voor Nigel de Jong) ging de thuisclub op jacht naar meer. Op aangeven van Micah Richards bekroonde de Argentijnse invaller zijn debuut met een treffer. Bij de derde goal was de van Atlético Madrid gekomen vedette de aangever. Uitblinker David Silva rondde beheerst af. In de blessuretijd schoot Agüero van afstand de vierde City-goal nog achter Vorm.

De zege van City, dat na één speeldag de koppositie deelt met Bolton Wanderers, was dikverdiend. Het aantal schoten tussen de palen (negentien om vijf) drukt het overwicht uit in cijfers. Bovendien geeft die statistiek aan dat Vorm heel wat werk te doen kreeg. Opvallend detail is dat Swansea City, dat voor het zesde seizoen op rij de openingswedstrijd van het seizoen verloor, slechts twee (!) overtredingen maakte in de hele wedstrijd.

Naast Nigel de Jong (na een uur spelen vervangen) en Michel Vorm stond er nog een derde Nederlander op het veld. Kemy Agustien kreeg verrassend van manager Brendan Rogers een basisplaats toebedeeld. Vorig seizoen kwam de middenvelder een niveau lager negen keer als basisspeler en zeven keer als invaller in actie voor de formatie uit Wales. Agustien speelde verdienstelijk en maakte de volle negentig minuten mee. <br /><br /> Foto: VI Images