Agüero schiet met scherp, goede papieren Galatasaray

De zesde en laatste speelronde in de Champions League dient zich aan. Voetbal International neemt een duik in de historie en komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de duels van dinsdagavond.

Agüero schiet met scherp, goede papieren Galatasaray

● Manchester United ontvangt Shakhtar Donetsk op Old Trafford. De Engelsen zijn op eigen veld bezig aan een zwakke reeks: ze verloren de laatste twee duels (tegen Everton en Newcastle United, beide keren 0-1) en maakten in de dertien thuisoptredens van dit seizoen pas twintig goals.

● Anderlecht gaat op bezoek bij Olympiakos Piraeus. De Belgen hebben een beroerde uitbalans in de Champions League. Van de 32 uitwedstrijden won Paars-Wit er slechts twee, tegen negen gelijke spelen en liefst 21 nederlagen.

● In de Allianz Arena staan met Bayern München (zonder de geblesseerde Arjen Robben) en Manchester City twee van de meest productieve clubs in Europa tegenover elkaar. Beide teams maakten dit seizoen samen al 131 doelpunten: Bayern staat op 69 goals in 25 officiële duels, City op 62 in 22 duels.

Manchester City-aanvaller Sergio Agüero.
Manchester City-aanvaller Sergio Agüero.

● Bij Manchester City is Sergio Agüero bezig aan een geweldig seizoen. De Argentijnse aanvaller was in negentien officiële wedstrijden voor de Citizens goed voor achttien doelpunten, waarvan zes in de Champions League.

● Real Madrid speelt uit bij FC Kopenhagen. De Spanjaarden hebben uitstekende papieren in Europese ontmoetingen met Deense clubs. Van de elf duels wonnen ze er negen, tegen één gelijkspel en één nederlaag.

● Galatasaray moet op eigen veld winnen van Juventus om zich te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League. De Turken verloren in de Champions League nog nooit van een Italiaanse tegenstander: van de zeven duels mondden er vier uit in een thuiszege, tegen drie gelijke spelen.

● Juventus heeft tegen Galatasaray aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te bereiken. De Italianen gaan het duel in Istanbul met vertrouwen tegemoet, getuige de acht overwinningen in hun laatste negen officiële wedstrijden van dit seizoen (W8, G1).

● Zlatan Ibrahimovic komt niet in actie deze speelronde. De spits van Paris Saint-Germain mag uitrusten van zijn trainer Laurent Blanc en is niet meegereisd naar Lissabon voor het duel met Benfica. De Parijzenaars zijn al geplaatst, niet in het minst door de inbreng van Zlatan. Tijdens de eerste vijf CL-duels van dit seizoen scoorde hij acht keer. Sinds oktober was de Zweedse aanvaller voor de Parijzenaars in totaal goed voor negentien doelpunten in twaalf officiële wedstrijden, een gemiddelde van 1,58 goals per duel.

Bekijk hier al onze video's