Ajax bereikt hoofdtoernooi Europa League onder toeziend oog Weghorst

Reacties

Ajax heeft zijn missie voltooid door zich te plaatsen voor de Europa League. Onder het toeziend oog van de kersverse aanwinst Wout Weghorst wonnen de Amsterdammers net als een week geleden kinderlijk eenvoudig van Jagiellonia Bialystok: 3-0.

Ajax bereikt hoofdtoernooi Europa League onder toeziend oog Weghorst
Ajax
Ajax
3 - 0
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok

Francesco Farioli had in zijn basisopstelling één soort van verrassing in petto. De Italiaan vertelde op de persconferentie al dat hij een goed gesprek met Steven Bergwijn had gehad en één van de uitkomsten daarvan bleek zijn eerste basisplaats van het seizoen te zijn. Net als Bergwijn mocht ook Brian Brobbey starten en veel draaide in de eerste helft om hem.

Brobbey kreeg in de eerste helft twee kansen, maar wist die niet om te zetten in een goal. In de tussentijd werd Weghorst nog toegejuicht door het Ajax-publiek, toen hij op de schermen van de Johan Cruijff Arena verscheen. Net als Brobbey kreeg ook Steven Bergwijn een grote kans, maar ook hij kreeg de bal er niet in. Dat lukte net voor rust wel. Kian Fitz-Jim, de vervanger van de geblesseerde Steven Berghuis, opende het bal: 1-0.

Na rust werd duidelijk dat Ajax écht geen problemen meer zou ondervinden aan Jagiellonia. Het was wachten op meer Amsterdamse treffers, en die kwamen er. Eerst was het Kenneth Taylor die een mooie door Jordan Henderson opgezette aanval wist te bekronen, waarna ook Brobbey zijn goaltje mee mocht pikken: 3-0. Het gaf Farioli de ruimte om twee debutanten het veld in te sturen. Jorthy Mokio en Daniele Rugani betraden voor het eerst het veld van de Johan Cruijff Arena.

Met de ruime overwinning is de missie voor Ajax geslaagd. De Amsterdammers wisten ook FK Vojvodina en Panathinaikos achter zich te laten in de voorrondes. Vrijdag verdwijnt de naam van Ajax in de digitale koker. Om 13.00 uur vindt de loting van de groepsfase van de Europa League plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.