Ajax beter op schot maar verliest nu Mitea

Nicolae Mitea leek tijdens de voorbereiding van Ajax een nieuwe kans te krijgen om coach Henk ten Cate te overtuigen van zijn kwaliteiten. In de tweede oefenwedstrijd moest de 22-jarige linksbuiten zich echter al tijdens de eerste helft laten vervangen met een blessure.

Ajax beter op schot maar verliest nu Mitea

Het zit Ajax vooralsnog niet mee tijdens de oefencampagne. In de eerste wedstrijd tegen hoofdklasser VVSB liep Jan Vertonghen een enkelblessure op. Tegen derdeklasser GFC haalde Mitea het einde van de wedstrijd niet. Het is nog onduidelijk hoelang de Roemeen is uitgeschakeld.

Waar de teller tegen VVSB bleef steken op vier treffers, was Ajax maandagavond schotvaardiger. Wesley Sneijder was met drie doelpunten de grote man aan Amsterdamse zijde en ook Gabri liet zich gelden met twee goals.

Ondanks zijn in de eerste helft opgelopen blessure pikte ook Mitea een goaltje mee, net als Klaas-Jan Huntelaar, Edgar Davids en de Zuid-Afrikaanse stagiair Sameegh Doutie. Erik Heijblok (overgekomen van Haarlem) verdedigde voor het eerst het doel bij Ajax. Testspeler Jurgen Colin maakte opnieuw zijn opwachting in de basis.

Bekijk hier al onze video's