Ajax bevestigt: Ünüvar mag vertrekken

Reacties

De toekomst van Naci Ünüvar ligt voorlopig niet in Amsterdam. Dit heeft trainer Francesco Farioli bevestigd tijdens de Open Dag van de Amsterdammers.

Ajax bevestigt: Ünüvar mag vertrekken
© Pro Shots

Diverse spelers van Ajax staan in de etalage uitgestald, omdat de club moet verkopen voordat er zelf transferactie ondernomen kan worden. Aan spelers als Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal en Borna Sosa werd al een duidelijk signaal afgegeven door ze terug te zetten naar Jong Ajax.

Ünüvar mag dus vertrekken. De Zaandammer kwam al op achtjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht en werd een grote toekomst voorspeld. Begin 2020 maakte hij onder Erik ten Hag zijn debuut in het eerste elftal van Ajax, in de bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg (7-0) benutte Ünüvar een strafschop. Hij werd hiermee de jongste scorende debutant in de historie van Ajax.

Op zijn zeventiende verjaardag stond VI stil bij het vraagstuk Naci Ünüvar

Na dat succesvolle debuut kwam Ünüvar weinig meer in actie voor het eerste elftal. Hij maakte vlieguren bij Jong Ajax en werd daarna verhuurd aan Trabzonspor en FC Twente. Nu mag hij dus vertrekken. 'Dit is nooit makkelijk', vertelde Farioli bij ESPN over de keuze om flink wat namen te schrappen.

'Dit is het enige deel van mijn baan waar ik niet van hou. Maar het hoort erbij als trainer. Toen ik coach werd, heb ik mezelf voorgenomen om niets te verhullen en altijd direct te zijn in mijn communicatie. Als het goed gaat, ben ik de eerste die iemand feliciteert. Maar als ik geen ruimte zie voor de kwaliteiten van een speler, ben ik ook zo eerlijk om dat aan te geven. De club steunt mij hierin.'

Ünüvar heeft nog een contract tot medio 2026. Ajax legde vorig jaar nog de jongere broer, Emre Ünüvar, vast tot dat jaartal. Emre Ünüvar is een spits die in de jeugdopleiding het net erg makkelijk vindt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.