Ajax bijt van zich af en wint bij FC Utrecht

Ajax gaf fysiek meer dan partij en heeft mede daardoor een logische overwinning geboekt in De Galgenwaard. Want als de Amsterdammers in de duels niet onderdoen voor FC Utrecht, moet het surplus aan kwaliteit uiteindelijk de doorslag geven. En zo gebeurde (0-1).

Ajax bijt van zich af en wint bij FC Utrecht

Vooral de eerste tien minuten zette Ajax de toon. De gasten waren feller en attenter en troefden de thuisploeg op alle fronten af. Met ons valt deze keer niet te sollen, leek de boodschap waarmee Adrie Koster zijn team het veld in had gestuurd.

De sterke start leverde een paar kansen op. De meest hachelijke situatie was een schot van Dennis Rommedahl, die zijn inzet door Franck Grandel op de lat getikt zag worden.

De doelman van Utrecht onderscheidde zich later ook met rare acties. Zo verwerkte hij een schot van George Ogararu knullig en bracht de lat opnieuw redding. Bovendien schoot hij de bal tegen de halfslachtig jagende Klaas-Jan Huntelaar op, maar opnieuw werd het hem niet fataal.

Aan de andere kant mocht Dennis Gentenaar evenmin klagen. De vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg dacht Robin Nelisse uit te kunnen kappen. De spits trapte er niet in maar had te lang nodig om te profiteren.

Het duel was voor rust vooral fel, snel en onnauwkeurig, ook omdat Utrecht zich hervond. Na de pauze zakte het tempo. Ajax bleef via Luis Suárez het meest dreigend. De Uruguayaan creëerde kansen met zijn dribbels, maar kwam steeds net tekort.

De winnende goal viel uiteindelijk in de 68ste minuut. De Utrechtse buitenspelval haperde, waardoor invaller Albert Luque alleen doorbrak. De Spanjaard gaf af op Huntelaar en die behield het overzicht en mikte de bal in de bovenhoek.

Huntelaar kwam met zijn tiende van het seizoen in de Eredivisie op gelijke hoogte met Afonso Alves, al had de Braziliaan wel zes wedstrijden minder nodig. Bovendien passeerde Ajax Feyenoord op de ranglijst. De twee rivalen hebben evenveel punten, maar Ajax' doelsaldo is een stuk beter. FC Utrecht blijft onderaan de middenmoot hangen.

Bekijk hier al onze video's