Ajax doet niets teveel tegen ADO Den Haag

Ajax behield de koppositie. ADO Den Haag slaagde er niet in om de Amsterdammers in de Arena een punt af te snoepen, terwijl de thuisploeg er niet in slaagde het publiek te verwennen: 2-0.

In de eerste helft viel er nog genoeg te genieten. Ajax speelde in hoog tempo, op jacht naar een voorsprong tegen de nummer voorlaatst van de Eredivisie. Maar nadat Ajax in de eerste helft een veilige voorsprong had genomen, viel er in de tweede helft niet veel meer te beleven. Ajax geloofde het wel en ADO kon de thuisploeg niet in problemen brengen.

Na een half uur sloeg Ajax direct twee keer toe. In de dertigste minuut bracht Kenneth Perez Klaas-Jan Huntelaar in scoringspositie, Robert Zwinkels redde nog, maar in de rebound was het Gabri die de score opende. Twee minuten later was het de beurt aan Wesley Sneijder, die na een aardige combinatie de bal eerst tegen de op de doellijn staande Christian Kum knalde en vervolgens de rebound binnenkopte: 2-0.

ADO was in de eerste helft zeker niet kansloos. Zo waren er mogelijkheden voor Said Bakkati en Richard Knopper en was Ferrie Bodde heel dicht bij een tegentreffer. Maarten Stekelenburg redde echter op de inzet van de Hagenaar.

Via Eljero Elia was ADO in de tweede helft nog wel een keer gevaarlijk, maar de actie van de jonge aanvaller was het enige hoogtepunt in het slaapverwekkende tweede bedrijf. Een ontsnapping zoals vorig seizoen, toen ADO in blessuretijd een 2-0 achterstand wegpoetste, zat er dit jaar niet in.

Ajax blijft op kop en ziet PSV op twee punten volgen. ADO behoudt de zeventiende plaats. De mannen van coach Frans Adelaar liepen zelfs iets uit op hekkensluiter Sparta Rotterdam, dat flinke schade opliep bij PSV en er dus qua doelsaldo heel wat slechter voor staat.