Ajax doet zichzelf tekort: Panathinaikos dwingt verlenging af in slotfase

Reacties

Ajax heeft zichzelf donderdagavond tekort gedaan in de return van de derde voorronde in de Europa League tegen Panathinaikos. De Amsterdammers misten zowel voor als na rust diverse grote kansen en kregen daarvoor vlak voor tijd de rekening gepresenteerd.

Ajax doet zichzelf tekort: Panathinaikos dwingt verlenging af in slotfase
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
0 - 1
Panathinaikos
Panathinaikos

Ajax had bij rust al met een of meer goals voor kunnen staan als het een van zijn vele mogelijkheden had benut. Steven Berghuis teisterde echter de lat met een fraaie knal en Chuba Akpom miste meerdere opgelegde kansen. In de tweede helft was het spel minder overtuigend, maar raakte invaller Mika Godts nog wel de binnenkant van de paal.

Door slordigheden achterin was Panathinaikos inmiddels ook al diverse keren dreigend voor het doel gekomen, maar Remko Pasveer behoedde Ajax voor een tegengoal. Vlak voor tijd moest de veertigjarige doelman zich toch gewonnen geven, toen invaller Tête na een counter de treffer maakte die betekent dat er een verlenging nodig is in Amsterdam.

Volgens Wesley Sneijder riep Ajax de tegengoal over zichzelf af. 'Ajax was in de tweede helft stukken minder. Dan hangt ie in de lucht. De Grieken blijven hopen op zo'n moment. Dan roep je het over jezelf af', zei de oud-Ajacied als analist bij Ziggo Sport. 'Het is gewoon het totaalbeeld. Ajax heeft niet gedomineerd, wat ze in de eerste helft wel hebben gedaan.'

Volg de verlenging in VI Live: 

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.