Ajax en Wolverhampton rond over Forbs

Reacties

Ajax en Wolverhampton Wanderers hebben een deal over de (huur)transfer van Carlos Forbs. De speler is onderweg naar Engeland, waar hij het met zijn nieuwe club wel nog eens moet worden over de laatste details.

Ajax en Wolverhampton rond over Forbs

Het eveneens concreet geïnteresseerde Olympique Lyon had niet de voorkeur van Forbs, die kort na de eerste flirt van Wolves liet weten naar die club te willen. Na het bod van Lyon, meldde Wolves zich vrijdag officieel in Amsterdam en in de middag werd een akkoord bereikt tussen de clubs.

Vanwege de regels rond Financial Fair Play bleek het kopen van Forbs lastig voor Wolves. Daarom moest ook Ajax creatief zijn om een deal mogelijk te maken. Idealiter had Ajax meteen garantie op miljoenen gekregen, maar de optie tot koop wordt verplicht zodra Forbs een relatief laag aantal wedstrijden (in ieder geval tien) speelt, waardoor de kans groot is dat hij alsnog permanent vertrekt bij Ajax. Volgens Engelse media ligt de optie tot koop op ongeveer veertien miljoen euro.

De clubs zijn eruit, maar er moet nog bergen werk worden verzet om de transfer daadwerkelijk af te ronden. Forbs reist spoedig naar Engeland om het definitief met Wolves eens te worden, terwijl Ajax druk bezig is om het papierwerk in orde te krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.