Ajax gaat door in Europa League na spannende avond in Servië

Reacties

Ajax heeft donderdagavond ten koste van FK Vojvodina de derde voorronde van de Europa League bereikt. In een niet al te sterke wedstrijd werden de Serviërs ook in eigen huis op een nederlaag getrakteerd. Ajax gaat zodoende door naar de derde voorronde van de Europa League, waarin Panathinaikos de tegenstander is.

Ajax gaat door in Europa League na spannende avond in Servië
© Pro Shots
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad
1 - 3
Ajax
Ajax

Ajax-trainer Francesco Farioli koos ervoor om zijn basisopstelling niet aan te passen ten opzichte van vorige week, wat betekende dat ervaren krachten als Steven Berghuis en Branco van den Boomen weer op de bank begonnen. De inbreng van Van den Boomen bleek echter net als vorige week nodig voor een doorbraak. In de Johan Cruijff Arena scoorde de middenvelder vlak voor tijd, in Servië leverde hij de corner af die uiteindelijk de 0-1 opleverde.

Uitgerekend Josip Sutalo, Ajax had hem liever al verkocht, brak de wedstrijd open. Chuba Akpom schoot in na de corner van Van den Boomen en de rebound was voor de Kroaat. Daarvoor had Ajax weinig indruk gemaakt tegen Vojvodina, alleen Sutalo kreeg een grote kans na een voorzet van Carlos Forbs. Aan de andere kant verschenen de Serviërs regelmatig voor het doel van Remko Pasveer.

Na de 0-1 ging het snel mis voor Ajax, wederom had Sutalo een hoofdrol. De Kroaat werkte een inzet van Lazar Nikolic achter zijn eigen doelman, waardoor met een half uur op de klok de spanning terugkeerde in Backa Topola. Ajax hield echter, met Berghuis, Mika Godts, Kristian Hlysson en de teruggekeerde Bertrand Traoré, stand tegen Vojvodina.

Twee invallers waren uiteindelijk betrokken bij de beslissing, enkele minuten voor tijd. Berghuis zette strak voor, Traoré liet de bal lopen en Jorrel Hato kwam daardoor aan de bal. Met een bekeken schot vond de linksback de linkerkruising voor de 1-2. Het feestje werd daarna nog groter voor de meegereisde fans, want Traoré luisterde zijn terugkeer op met een doelpunt. Al vallend werkte hij de bal via de paal binnen.

Door de twee zeges op Vojvodina gaat Ajax door naar de derde voorronde van de Europa League. In die ronde nemen de Amsterdammers het op tegen Panathinaikos, dat donderdag op overtuigende wijze afrekende met Botev Plovdiv. Mocht Ajax winnen in de derde voorronde (8 en 15 augustus), gaat het naar de play-offs van de Europa League. Verlies tegen de Grieken betekent dat Ajax naar de play-offs van de Conference League gaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.