Ajax gaat pezen in de provincie: 'Absurd mooi dat fans ons trouw blijven'

Reacties

Ajax wil komende zomer oefenduels spelen in eigen land. Dat vertelde commercieel directeur Menno Geelen in VI's Pak Schaal Podcast.

Ajax gaat pezen in de provincie: 'Absurd mooi dat fans ons trouw blijven'

Geelen vertelde dat Ajax op trainingskamp bij de Wageningse Berg gaat, waar de club open trainingen zal houden. En de Amsterdammers willen wedstrijden in de provincie spelen om de banden met fans aan te halen, voegde hij toe.

'Voetbal zonder fans is niks, dus we willen niet alleen maar besloten wedstrijden spelen. Het is gewoon leuk om met je kind naar een open training of oefenwedstrijd van Ajax te gaan', vertelde Geelen. 'Ik denk dat het niet veel uitmaakt tegen wie je speelt, want je komt dan toch voor Ajax, of het nu tegen een Belgische ploeg of een amateurclub is.'

Ajax zoekt momenteel naar locaties, vertelde Geelen. Dat is lastiger dan vroeger, schetste hij, omdat minder amateurclubs natuurgras hebben en de club een vergunning moet krijgen van gemeentes. Met een aantal daarvan zijn de Amsterdammers in gesprek.

Met open trainingen en oefenwedstrijden in eigen land kan Ajax goodwill kweken bij de aanhang. Het dramatische seizoen heeft seizoenkaarthouders volgens Geelen in ieder geval niet tegengehouden om te verlengen: 99,7 procent gaat verlengen, schatte hij.

Geelen: 'Een van de mooie dingen van dit seizoen was dat we volle Arena hadden op donderdagavond toen we achttiende stonden en tegen Volendam speelden terwijl het code geel was. Dat is absurd mooi na zo'n seizoen, dat die fans ons trouw blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.