Ajax geeft goals simpel weg en kan CL-stunt geen vervolg geven

Reacties

Het debuut van Ajax Vrouwen in de Champions League smaakte naar meer, maar in de tweede groepswedstrijd zijn de speelsters van Suzanne Bakker donderdag weer met beide benen op de grond gezet. AS Roma bleek veel te sterk. 

Ajax geeft goals simpel weg en kan CL-stunt geen vervolg geven
Roma
Roma
3 - 0
Ajax
Ajax

Ajax verraste vorige week vriend en vijand door Paris Saint-Germain op een sensationele nederlaag te trakteren. Omdat Bayern München en AS Roma elkaar in evenwicht hielden, begonnen de Amsterdammers als koploper aan het uitduel in de Italiaanse hoofdstad. Door een dubbelslag van Valentina Giacinti beleefde Ajax een valse start (2-0). 

Het eerste doelpunt van Giacinti viel uit een corner van Roma, bij het tweede doelpunt van de opponent uit Italië ging Regina van Eijk niet vrijuit. De keeper van de bezoekers wilde een terugspeelbal aannemen, maar liet de bal voorbij rollen. Giacinti stond op de goede plek en profiteerde van het slippertje van Van Eijk.

Vlak na rust nam Manuele Giugliano het laatste restje hoop weg. Ajax ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer, was daar ook dichtbij, maar het schot van invaller Lotte Keukelaar teisterde de lat. Omdat Bayern München won van het Paris Saint-Germain van Jackie Groenen en Lieke Martens, zakt Ajax in Groep C naar de derde plaats. Op 14 december gaat de ploeg van Bakker op bezoek in München.

Bekijk hier de overige doelpunten

1-0 Giacinti

3-0 Giugliano

UEFA Women's Champions League

Stand Groep C UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
1
2
10-8
+2
10
2
Ajax
6
3
1
2
7-8
-1
10
3
Bayern München
6
1
4
1
8-8
0
7
4
Roma
6
1
2
3
10-11
-1
5
* Actueel tot en met 27 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.