Ajax haalt Rommedahl terug naar Nederland

Ajax heeft er opnieuw een aanvaller bij. De Amsterdamse club staat op het punt Dennis Rommedahl te presenteren. De bijna 29-jarige Deen speelde in het verleden bij PSV.

Ajax haalt Rommedahl terug naar Nederland

Rommedahl onderging inmiddels met succes de medische keuring en zal zich nog op vrijdag melden in het trainingskamp dat Ajax momenteel belegt in De Lutte. De 67-voudig Deens international (vijftien goals) krijgt vermoedelijk de rol toebedeeld als stand-in van Kennedy Bakircioglu als rechterspits.

PSV haalde Rommedahl tijdens het seizoen 1996/97 naar Nederland. In zijn eerste volledige seizoen in de Eredivisie kwam de snelle aanvaller op huurbasis uit voor RKC Waalwijk. Eenmaal terug in Eindhoven groeide de Deen uit tot basisspeler.

In de zomer van 2004 ging Rommedahl de uitdaging aan bij Charlton Athletic. Een echte vaste waarde werd hij nooit in Londen en het afgelopen seizoen eindigde voor The Addicks in degradatie uit het Premiership.

Het is nog onduidelijk of de komst van Rommedahl betekent dat Ajax geen interesse meer heeft in de Spanjaard Xabier Prieto. Diens zaakwaarnemer liet vandaag in El Mundo Deportivo weten dat geïnteresseerde clubs twee à drie miljoen euro op tafel moeten leggen om de vleugelspeler los te weken bij Real Sociedad.

Bekijk hier al onze video's