Ajax haalt Weghorst na zes buitenlandse jaren terug naar de Eredivisie

Reacties

Ajax heeft de transfer van Wout Weghorst afgerond. De Oranje-international komt over van Burnley, actief in het Engelse Championship, en moet de formatie van trainer Francesco Farioli van nieuwe aanvallende impulsen voorzien.

Ajax haalt Weghorst na zes buitenlandse jaren terug naar de Eredivisie
© Pro Shots

Weghorst (32) keert na zes jaar weer terug in de Eredivisie. De voormalig spits van FC Emmen, Heracles Almelo en AZ ging in de zomer van 2018 bij VfL Wolfsburg zijn eerste buitenlandse avontuur aan. Daarna volgde de overstap naar Burnley, dat hem op huurbasis onderbracht bij Besiktas, Manchester United en Hoffenheim.

De transfer naar Ajax hing al langere tijd in de lucht, maar de Amsterdammers moesten wachten tot er financiële ruimte ontstond om de 39-voudig international over te nemen van Burnley. Weghorst werd woensdag medisch gekeurd in Amsterdam en tekent een verbintenis tot medio 2026.

'Wout staat voor absolute topsportbeleving en dat vinden wij enorm belangrijk bij Ajax', licht technisch directeur Alex Kroes toe op de clubsite. 'Hij is een veelscorende spits die het iedere tegenstander continu lastig maakt. Er komen veel wedstrijden aan de komende maanden, dus we zijn blij dat Wout ons komt versterken.'

Met Weghorst heeft Farioli de beschikking over een extra centrumspits, naast Brian Brobbey en Chuba Akpom. Met de naderende sluiting van de transferwindow moet blijken of de drie aanvallers ook tot de selectie blijven behoren. Voor Brobbey bestaat belangstelling vanuit Engeland en ook Akpom werd aan een vertrek gelinkt.

Alle transfers in de Seizoengids 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
'Weghorst komt niet voor de Oranje-rol naar Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.