Ajax heeft Bergwijn terug tegen Panathinaikos

Steven Bergwijn kan zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen maken. De aanvaller behoort tot de wedstrijdselectie voor het Europese returnduel met Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League. Achter de naam van Christian Rasmussen staat nog een vraagteken.

Ajax
Ajax
ns
0 - 1
Panathinaikos

Het nieuws over Bergwijn werd een dag voor de wedstrijd tegen de Grieken bevestigd op het persmoment in Amsterdam. De aanvaller en aanvoerder was vorig seizoen goed voor dertien doelpunten en werd door Oranje-bondscoach Ronald Koeman meegenomen naar het EK in Duitsland. Bergwijn kwam twee duels in actie en kreeg daarna langer rust voordat hij weer aan mocht sluiten bij Ajax.

Op het EK liep Bergwijn een blessure op, waardoor hij nog niet inzetbaar was voor trainer Francesco Farioli. Inmiddels is de aanvaller dus wel klaar voor speelminuten, hoewel Farioli niet precies vertelde hoeveel minuten Bergwijn kan maken. De afgelopen tijd koos de Italiaanse coach voor Carlos Forbs en Mika Godts als buitenspelers op de linkerflank. Mogelijk moet er vaker een beroep worden gedaan op deze spelers, want Bergwijn staat in de belangstelling van Leicester City.

Ajax verdedigt donderdag in de eigen Johan Cruijff Arena een 1-0 voorsprong voor een plek in de play-offs van de Europa League.