Ajax krijgt tegen Jagiellonia Bialystok te maken met Sloveense scheidsrechter

Reacties

De UEFA heeft de scheidsrechtersaanstellingen voor de duels in de play-offs van de Europa League bekendgemaakt. Het duel tussen Jagiellonia Bialystok en Ajax staat onder leiding van Rade Obrenovic, een scheidsrechter uit Slovenië.

Ajax krijgt tegen Jagiellonia Bialystok te maken met Sloveense scheidsrechter
© Pro Shots
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok
1 - 4
Ajax
Ajax

Ajax gaat zich in een tweeluik tegen de Poolse kampioen proberen te plaatsen voor de competitiefase van de Europa League. Donderdag spelen de Amsterdammers eerst uit in Bialystok, een stad in Noordoost Polen, richting de Wit-Russische grens. Dat duel staat onder leiding van Obrenovic, samen met zijn Sloveense assistenten Grega Kordez en Jure Praprotnik. Ook het VAR-team Matej Jug en Dragoslav Peric komt uit Slovenië.

Obrenovic heeft nog niet eerder een duel van Ajax gefloten. Wel had hij al de leiding over AZ en Feyenoord in Europees verband. Op 30 september 2021 floot hij AZ tegen Jablonec. De Alkmaarders wonnen met 1-0. Op 13 oktober 2022 moest hij Feyenoord tegen FC Midtjylland in goede banen leiden. Dat duel eindigde in 2-2 en vooral Orkun Kökcü was niet te spreken over het optreden van de Sloveen.

Het fluiten van scheidsrechter Obrenovic wekte irritatie in De Kuip. 'Waar ik vooral boos om werd, was dat hij bij soortgelijke situaties voor hen wel floot en voor ons niet', uitte Kökçü destijds zijn woede. 'Een minuut eerder floot hij wel voor een overtreding van Gernot (Trauner, red.) en bij mij niet. Toen liet ik me even gaan.' Kökcü kreeg vervolgens een gele kaart voor zijn tirade.

Vanuit Nederland zijn er ook twee scheidsrechters actief deze week. Allard Lindhout fluit het duel tussen LASK Linz en FCSB. Joey Kooij heeft de Conference League-ontmoeting tussen FC Noah en MFK Ruzomberok toegewezen gekregen.

Di 20 aug.

Do 22 aug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.