Ajax legt Feyenoord eenvoudig over de knie in mini-Klassieker

Ajax heeft de mini-Klassieker tegen Feyenoord winnend afgesloten. De Onder-18-ploeg van trainer Frank Peereboom (foto) trok op Sportpark De Toekomst aan het langste eind: 3-0.

Ajax en Feyenoord zijn in Divisie 1 aan elkaar gewaagd, omdat beide teams na vier wedstrijden op negen punten staan. De winnaar zou dus drie punten los komen. De Amsterdammers begonnen zaterdagmiddag beter aan het onderlinge treffen. Jan Faberski versierde na achttien minuten een strafschop, die door Don-Angelo Konadu overtuigend binnen werd geschoten.

Ajax vloog in de tweede helft uit de startblokken en noteerde daarin al snel de 2-0. De bal kwam door goed voorbereidend werk van Faberski en Konadu terecht bij de opkomende Gerard Alders, die de score verdubbelde. Pas na ruim een uur spelen kreeg Feyenoord een kans op een doelpunt, maar die werd niet benut. Kayden Wolff besliste de eindstand in de slotfase op 3-0.