Ajax loopt in Groningen tegen dure nederlaag aan

Ajax is achterop geraakt in de titelstrijd met AZ. Doordat de Amsterdammers tegen FC Groningen met 1-0 klop kregen, kijken ze nu aan tegen een achterstand van zes punten.

Ajax loopt in Groningen tegen dure nederlaag aan

Met FC Groningen kreeg het duel in Euroborg de winnaar die daar op basis van de kansen het meeste recht op had. Ajax koesterde weliswaar iets meer balbezit, maar Groningen werd veel vaker gevaarlijk.

Evgeniy Levchenko en Marcus Berg hadden de openingstreffer al kunnen maken en namens Ajax had Luis Suárez de ban kunnen breken. Danny Holla (foto boven) doorbrak de status quo met een schot van twintig meter na terugleggen van Koen van de Laak.

Ajax speelde lange tijd mat en beet pas in de slotfase van zich af. Coach Marco van Basten, die Siem de Jong had opgesteld als vervanger van de geschorste Darío Cvitanich, bracht Leonardo en Evander Sno binnen de lijnen om het tij te keren.

Het baatte niet voor Ajax. Thomas Vermaelen raakte nog van dichtbij de lat, maar de Amsterdammers konden niet meer gelijkmaken. De frustraties liepen zo hoog op dat Jan Vertonghen tegen een domme tweede gele kaart aanliep en coach Marco van Basten vanwege aanmerkingen op de wedstrijdleiding naar de tribune werd gestuurd.

Ajax staat ondanks het verlies nog wel tweede in de Eredivisie, maar FC Twente is de Amsterdamse club tot een punt genaderd. Groningen, als zevende geklasseerd, hervond de aansluiting met de subtop.

Bekijk hier al onze video's