Ajax met zuinige zege op zak de week van de toppers in

Ajax heeft in aanloop naar de competitiekrakers tegen Feyenoord (woensdag) en PSV (zaterdag) geen fout gemaakt tegen Willem II. Een vroege strafschop, benut door Davy Klaassen, was in een weinig sprankelend duel voldoende voor de volle buit: 1-0.

Ajax
Ajax
1 - 0
Willem II
Willem II

Ajax speelde afgelopen donderdag nog in Azerbeidzjan, tegen Qarabag FK, en drie dagen later gooide Francesco Farioli zijn hele opstelling om. Hij wisselde liefst tien van zijn elf spelers; alleen Daniele Rugani bleef staan. In de punt van de aanval mocht Brian Brobbey het weer laten zien, nadat Wout Weghorst donderdag de kans had gekregen.

Al na een paar minuten stapte Brobbey in de spotlights. De spits brak door en omspeelde doelman Thomas Didillon-Hödl, die zijn tegenstander naar de grond haalde. Scheidsrechter Bas Nijhuis floot vreemd genoeg niet voor een strafschop, maar werd gecorrigeerd door de VAR, waardoor Davy Klaassen alsnog mocht aanleggen. Hij zorgde voor een vroege Ajax-voorsprong: 1-0.

Niet lang hierna kwam Brobbey dicht bij zijn eerste competitiegoal van dit seizoen. Na een scherpe voorzet van Anton Gaaei kreeg de spits zijn voet echter niet goed tegen de bal. Het antwoord van Willem II luisterde na een kiezelharde vrije trap van Kyan Vaesen, die net over het doel van Diant Ramaj scheerde. Zo begon het duel in Amsterdam nog best vermakelijk.

De amusementswaarde zakte hierna echter naar een bedenkelijk peil. Ajax en Willem II zorgden lange tijd niet meer voor opwinding; pas kort voor rust werd aan de toeschouwers gevraagd om weer even op te letten. Eerst voorkwam Raffael Behounek een zeker lijkend doelpunt van Brobbey; vervolgens miste Cisse Sandra na gestuntel van Bertrand Traoré dé kans op 1-1. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Sandra nou niet echt ideaal werd aangespeeld door Vaesen.

De kans voor Sandra was de grootste kans die Willem II kreeg in de wedstrijd. Na rust probeerde de ploeg van Peter Maes het gerust wel, maar Ajax had voortdurend balbezit en gaf niets weg. Het creëerde zelf ook weinig, waardoor het al met al geen duel werd om nog eens aan terug te denken. Maar de punten zijn binnen voor Ajax, dat nu gaat toewerken naar De Klassieker in De Kuip. Vier dagen daarna komt koploper PSV naar de Johan Cruijff Arena.