Ajax moet werken voor de goals tegen 'kogelvrij' Slavia Praag

Reacties

Komend Ajax-tegenstander Slavia Praag maakt vooral verdedigend erg veel indruk in eigen land. Het zorgt voor hoop in de harten van de Tsjechische voetballiefhebbers, hoop op een volgende stunt tegen Ajax.

Ajax moet werken voor de goals tegen 'kogelvrij' Slavia Praag
© Pro Shots
Slavia Praag
Slavia Praag
Do 3 okt.
18:45
Ajax
Ajax

Want niet alleen wordt een defensief record aangehaald, er wordt door het Tsjechische medium Sport ook gekeken naar het verleden. Terug naar 2007 zelfs, toen Slavia Praag er een stuk minder florissant voorstond. Op dit moment staat de komende Ajax-tegenstander bovenaan in de Tsjechische competitie, met één tegendoelpunt in negen duels. 'Zo'n defensie heeft de competitie nog nooit gezien', tikte Sport op.

'De kern van de ondoordringbare achterste rij bestaat uit Tomás Holes, de herboren aanvoerder Jan Boril en Igoh Ogbu.' Holes is hierbij de bekendste naam, hij was in 2021 immers gedeeltelijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van Oranje op het EK. Holes maakte de 0-1 twintig minuten voor tijd. Dat deed hij toen als middenvelder, inmiddels is hij dus een onmisbare schakel achterin.

Gezien de huidige vorm van Slavia Praag wordt een stunt tegen Ajax een stuk logischer gevonden dan in 2007, zeventien jaar geleden. Toen werden de clubs aan elkaar gekoppeld in de derde voorronde van de Champions League. De Tsjechen wonnen beide duels behoorlijk verrassend. In Amsterdam werd het 0-1 door een rake strafschop van David Kalivoda en een gemiste penalty van Klaas Jan Huntelaar. In eigen huis voltooide Slavia Praag vervolgens de stunt door met 2-1 te winnen.

Keeper van toen was Martin Vaniak, die denkt dat Slavia Praag in die periode werd onderschat door Ajax. De inmiddels gepensioneerde goalie denkt dat daar vandaag de dag geen sprake meer van is. 'Onze sport begint op American Football te lijken. Elke speler van de tegenstander wordt volledig geanalyseerd. Zo werkt het in de top. Minstens zeven mensen denken alleen maar aan video's en analyses. Ajax zal op en top voorbereid zijn.'

De opstellingen van Ajax in het tweeluik met Slavia Praag (2007):
Ajax-Slavia Praag (0-1): Stekelenburg; Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson; Rommedahl, Colin, Gabri, Bakircioglu; Huntelaar, Suárez.
Wissels: Gentenaar, Schilder, Van der Wiel, Anita, Maduro, Donald, Sarpong, Urzaíz.
Slavia Praag-Ajax (2-1): Stekelenburg; Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson; Gabri, Colin, Delorge; Suárez, Huntelaar, Bakircioglu.
Wissels: Gentenaar, Schilder, Vertonghen, Van der Wiel, Donald, Rommedahl, Urzaíz.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.