Ajax naar Kazachstan of Bulgarije voor play-offs Europa League

Reacties

Ajax moet in een dubbele confrontatie zien af te rekenen met Astana of Ludogorets om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Ajax naar Kazachstan of Bulgarije voor play-offs Europa League
© Pro Shots

Bij Ludogorets, de kampioen van Bulgarije, staat oud-FC Groningen-doelman Sergio Padt onder de lat. Ook oud-AZ'er Aslak Witry is er actief. In de voorronde van de Champions League bleek de ploeg niet opgewassen tegen NK Olimpija Ljubljana (1-1 in Bulgarije, 2-1 in Slovenië).

Astana, de kampioen van het afgelopen seizoen in Kazachstan, werd in het voorportaal van de Champions League uitgeschakeld door Dinamo Zagreb (4-0 en 0-2). Momenteel staat Astana tweede achter koploper Ordabasy. Tot afgelopen zomer speelde Rai Vloet voor de club uit het land dat grotendeels in Azië ligt.

De Amsterdammers eindigden afgelopen seizoen als derde in de Eredivisie achter Feyenoord en PSV. Daardoor moeten ze na jarenlang in de Champions League actief te zijn geweest proberen in te stappen op een niveau daaronder.

De play-offs worden gespeeld op donderdag 24 en 31 augustus. Eerder op de dag werd duidelijk hoe de route van PSV naar de Champions League eruitziet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.