Ajax neemt per direct afscheid van Mislintat

Reacties

Ajax heeft zondag afscheid genomen van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Amsterdammers geven een gebrek aan steun binnen de organisatie op als reden.

Ajax neemt per direct afscheid van Mislintat

In de moeizame zoektocht naar een opvolger van Marc Overmars kwam Ajax in april uit bij Mislintat, die zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2026. Onder de technische leiding van de Duitser maakten de Amsterdammers een bewogen transferzomer door. Er kwamen liefst twaalf nieuwelingen. Dat heeft niet geleid tot sportief succes, want Ajax is dramatisch aan het seizoen gestart. Zondag ging het ook in de Klassieker tegen Feyenoord mis.

Eerder deze week bracht de NOS naar buiten dat er een luchtje zat aan de transfer van Borna Sosa. De Kroatisch international kwam binnen bij Ajax via zaakwaarnemerskantoor AKA Global, dat belangen heeft in Matchmetrics GmbH. Dat bedrijf is in handen van Mislintat. Om de directeur voetbalzaken uit de wind te houden, ontbrak hij tegen Feyenoord op de tribune.

Sportieve weg omhoog
Ajax startte een onderzoek naar de transfer van Sosa, maar dat staat volgens de directie los van de keuze om de directeur voetbalzaken te lozen. Volgens interim-directeur Jan van Halst heeft de club diverse pogingen gedaan het draagvlak te herstellen. Die bleken tevergeefs. 'Het is nu in het belang van de club om zo snel mogelijk met vereende krachten de sportieve weg omhoog weer te vinden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.