Ajax ontloopt Panathinaikos: deze clubs blijven over als mogelijke opponent

Reacties

Ajax heeft woensdag meer duidelijkheid gekregen over de mogelijke tegenstanders in de tweede voorronde van de Europa League. Dankzij een eerste schifting weten de Amsterdammers dat ze Panathinaikos ontlopen tijdens de loting van vanmiddag (13.00 uur).

Ajax ontloopt Panathinaikos: deze clubs blijven over als mogelijke opponent
© Pro Shots

De Griekse bekerwinnaar, waar voormalig Feyenoorders Bart Schenkeleld en Tonny Vilhena onder contract staan, behoorde tot de mogelijke tegenstanders. Bij de voorloting werden Ajax en Panathinaikos echter van elkaar gescheiden door de UEFA. Ook Maccabi Petah Tikva uit Israël en de winnaar van de duels IF Elfsborg (Zwe) – Pafos FC (Cyp) en Paksi FC (Hon) – FC Corvinul Hunedoara (Roe) uit de eerste speelronde van de Europa League, kunnen niet tegen Ajax loten.

Zo blijven er vijf mogelijke tegenstanders over voor de Amsterdammers, die als nummer vijf van afgelopen Eredivisie-seizoen instromen in de tweede voorronde van de Europa League. Het gaat om Kilmarnock uit Schotland, FK Vojvodina uit Servië en Silkeborg IF uit Denemarken en de winnaars van de confrontaties in de eerste speelronde tussen MFK Ruzomberok (Slw) en FC Tobol (Kaz) en het duel tussen KF Llapi (Kos) en Wisla Krakau (Pol).

Lees op VI PRO meer over de mogelijke tegenstanders van Ajax in de tweede voorronde van de Europa League, die 25 juli en 1 augustus gepland staan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.