Ajax op Rapport: Berghuis groeit in korte tijd uit tot uitblinker

Reacties

Met twee overwinning op FK Vojvodina heeft Ajax de derde voorronde van de Europa League bereikt. In de return waren de invallers wederom belangrijk voor de ploeg van trainer Francesco Farioli, waarbij Steven Berghuis in het oog sprong. Bekijk hier de rapportcijfers.

Ajax op Rapport: Berghuis groeit in korte tijd uit tot uitblinker
© Pro Shots
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad
1 - 3
Ajax
Ajax

Berghuis werd bij de tweede ontmoeting (1-3) net als in het duel in de Johan Cruijff Arena achter de hand gehouden door Farioli. In Servië maakte hij in de zestigste minuut zijn entree als vervanger van Cristian Rasmussen. Met de aanvoerdersband om toonde de linkspoot al snel zijn klasse. Berghuis zorgde met voorzetten, acties en steekpasses voor veel gevaar. Hij was de aangever bij de 1-2 van Jorrel Hato.

Berghuis is beloond met een 7. De enige andere Ajacied die net zo hoog heeft gescoord, is doelman Remko Pasveer. De ervaren goalie was betrouwbaar en was kansloos bij het tegendoelpunt dat kort na de 0-1 viel.

Chuba Akpom heeft met een 4,5 het laagste cijfer gekregen. De Engelsman kreeg net als in het eerste duel met Vojvodina de kans om te profiteren van het latere aansluiten van Brian Brobbey. De spits betaalde het vertrouwen van Farioli niet terug.

Speler Cijfer
Remko Pasveer 7
Devyne Rensch 5,5
Josip Sutalo 6,5
Youri Baas 6,5
Jorrel Hato 6,5
Kian Fitz-Jim 6,5
(71. Kristian Hlynsson) -
Jordan Henderson 5,5
Kenneth Taylor 5,5
(46. Branco van den Boomen) 6,5
Christian Rasmussen 5,5
(60. Steven Berghuis) 7
Chuba Akpom 4,5
(80. Bertrand Traoré) -
Carlos Forbs 6
(60. Mika Godts) 6,5
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.