Ajax-opponent Napoli verkoopt sleutelspeler aan Paris Saint-Germain

Reacties

Fabián Ruiz gaat Napoli na vier seizoenen weer verlaten. De middenvelder staat aan de vooravond van een transfer naar Paris Saint-Germain, zo meldt onder meer Sky Italia. Naar verluidt betaalt PSG een vaste transfersom van 23 miljoen euro om zijn aflopende contract af te kopen.

Ajax-opponent Napoli verkoopt sleutelspeler aan Paris Saint-Germain
© Pro Shots

Ruiz vliegt naar verwachting dinsdag naar Parijs en kan een vijfjarig contract ondertekenen bij de kampioen van Frankrijk. Ajax, een van de Champions League-opponenten van Napoli, hoeft dus geen rekening met hem te houden. De onderhandelingen tussen Napoli en PSG liepen al enkele weken, al werd de 26-jarige Ruiz eerder in de zomer ook in verband gebracht met clubs als Arsenal en Manchester United.

De linksbenige Ruiz geldt als een veelzijdige speler. Hij opereert het vaakst als centrale middenvelder, maar heeft ook ervaring als controleur, aanvallende middenvelder en op beide flanken. De vijftienvoudig international van Spanje speelde in totaal 166 officiële wedstrijden voor Napoli, nadat hij vier jaar geleden voor dertig miljoen euro overkwam van Real Betis.

PSG zag zijn middenveld deze zomer ingrijpend veranderen. Ander Herrera en Georginio Wijnaldum zijn vertrokken, en voordat Ruiz arriveerde had PSG ook al Vitinha en Renato Sanches aangetrokken. Met Ruiz hebben de Parijzenaren, die het seizoen in Ligue 1 buitengewoon sterk zijn begonnen, een alternatief voor de positie van Marco Verratti in huis gehaald.

Op VI PRO verscheen al een analyse over hoe Napoli er dit seizoen uitziet, zonder Fabián Ruiz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.