'Ajax-opponent Union Berlin raakt basiskracht kwijt aan Dortmund'

Reacties

Borussia Dortmund staat op het punt zijn eerste wintertransfer af te ronden. Julian Ryerson komt volgens Duitse media voor vijf miljoen euro over van 1. FC Union Berlin, dat in februari tegenstander is van Ajax in de tussenronde van de Europa League.

'Ajax-opponent Union Berlin raakt basiskracht kwijt aan Dortmund'
© Pro Shots

Dortmund was op zoek naar een vervanger voor de geblesseerde rechtsback Thomas Meunier en kwam uit bij Ryerson, die afgelopen zomer ook al in beeld was bij BVB. De Noorse international had een afkoopsom van vijf miljoen euro in zijn contract bij Union Berlin staan en was daardoor niet tegen te houden. Als hij de medische keuring doorstaat, zal de 25-jarige vleugelverdediger voor drieënhalf jaar tekenen.

Ryerson is al sinds 2018 speler van Union Berlin, toen de club nog uitkwam in de Tweede Bundesliga. De vijftienvoudig international, die ook op de linkerflank uit de voeten kan, is na aanvoerder Christopher Trimmel (35) de langst dienende speler in de selectie. Dit seizoen deed trainer Urs Fischer in 21 officiële duels een beroep op Ryerson, waarvan zes keer in de Europa League. Tegen Ajax zal de basiskracht er dus niet bijzijn.

Do 16 feb. 2023

Do 23 feb. 2023

Sheraldo Becker speelt ook bij Union Berlin en lijkt de club deze winter wel trouw te blijven. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.