Ajax tegen Rangers met Kudus in de basis

Reacties

Ajax begint het nieuwe Champions League-seizoen met Mohammed Kudus in de basiself. De Ghanees vervangt in de thuiswedstrijd tegen Rangers FC Brian Brobbey in de punt van de aanval.

Ajax tegen Rangers met Kudus in de basis
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Kudus wilde in de afgelopen transferzomer nog vertrekken bij Ajax en sloeg, in een poging een vertrek naar Everton te forceren, twee trainingen over. Ajax werkte echter niet mee aan de wens van de Ghanees en hield hem aan zijn contract. Afgelopen weekend liet Alfred Schreuder Kudus al invallen tegen SC Cambuur. Met een doelpunt droeg hij bij aan de 4-0 overwinning op de Friezen.

Kudus kwam tegen Cambuur in het veld voor Brobbey en nu heeft Schreuder ervoor gekozen om Kudus vanaf het begin te laten spelen. Hij vormt een voorhoede met Dusan Tadic en Steven Bergwijn. Op het middenveld keert Kenneth Taylor terug in de basis: net als Kudus was hij zaterdag tegen Cambuur bij de start van de tweede helft ingevallen. Ook Taylor luisterde zijn invalbeurt op met een treffer.

In de achterhoede is er een basisplaats voor Calvin Bassey, die vanavond tegen zijn oude club speelt. Ajax - Rangers FC begint om 18.45 uur.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor, Berghuis; Tadic, Kudus, Bergwijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.