Ajax trainde in Griekenland al met oog op treffen met SC Heerenveen

Reacties

Ajax is de voorbereiding op het treffen met SC Heerenveen al in Griekenland begonnen. Een dag na de Europa League-zege op Panathinaikos stond de complete selectie van Francesco Farioli al in Athene op het veld om zondagmiddag zo fit mogelijk te verschijnen tegen de mannen van Robin van Persie.

Ajax trainde in Griekenland al met oog op treffen met SC Heerenveen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

'We hebben vanochtend kunnen trainen op een mooi complex, waar we op een prettige manier zijn ontvangen. Die sessie was goed en ik wil de club Atromitos heel erg bedanken. Alle mensen waren heel behulpzaam', lichtte Farioli toe op de clubsite over de trainingsessie, waaruit bleek dat Ajax geen blessures overgehouden heeft aan de overwinning op Panathinaikos.

De Italiaanse coach weet dat Ajax een volgende uitdaging staat te wachten tegen Heerenveen. 'Ik verwacht een ploeg met veel lef. Dat is de stijl die trainer Robin van Persie wil spelen. Dat is ook wat ik heb gezien tot dusver. Ze zullen proberen te voetballen en druk willen zetten op ons', voorspelde Farioli over de komende opponent.

Ajax kan tegen Heerenveen nog altijd niet beschikken over Steven Bergwijn: de buitenspeler wordt nog niet terugverwacht door Farioli. De coach geeft verder geen updates over de blessuregevallen in Amsterdam. Of Christian Rasmussen, die klaargestoomd zou worden voor de ontmoeting in de Johan Cruijff Arena, fit is om in actie te komen, is dus nog even afwachten.

'Europees succes voor Nederlandse clubs minder ver weg dan gedacht'

De Eredivisie-start van Ajax

Ajax werkt toe naar de competitiestart tegen SC Heerenveen. Volg op VI PRO alles over de aanloop van de Amsterdammers naar de eerste speelronde.

Pieter Zwart analyseerde Ajax tijdens het duel met Panathinaikos.
De tactiek die Francesco Farioli probeert in te slijpen.
Kenneth Taylor aast op revanche na zwak seizoen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.