Ajax-trainer Bakker gelooft in meer: 'Doen niet onder voor Europese top'

Reacties

Suzanne Bakker, trainer van Ajax Vrouwen, toonde zich dinsdagavond, net als aanvoerder Sherida Spitse, bijzonder trots op haar elftal na het bereiken van de laatste acht in de Champions League.

Ajax-trainer Bakker gelooft in meer: 'Doen niet onder voor Europese top'
© Ajax TV
Ajax
Ajax
2 - 1
Roma
Roma

Ajax verzekerde zich door een overwinning op AS Roma van de tweede plek in Groep C en gaat met Paris Saint-Germain naar de laatste acht van de Champions League. Ajax moest concurrent Bayern München achter zich houden op de slotdag van de groepsfase. De Duitsers speelden gelijk tegen PSG en eindigen daardoor op de derde plek.

'Ik besef het nog niet helemaal, het moet nog even landen', zei Bakker op de clubsite van Ajax over de prestatie van Ajax. 'Ik ben zo trots op dit team. Niet alleen op de speelsters, ook op alle stafleden. Dit is zo goed voor het vrouwenvoetbal. Niet alleen voor Ajax, voor heel Nederland. We zitten bij de laatste acht van Europa: wow!' Barcelona, Chelsea of Olympique Lyon wordt de tegenstander in de kwartfinales.

De coach van Ajax, die na dit seizoen vertrekt, gelooft erin dat het Europese sprookje niet in de volgende ronde hoeft te eindigen. 'We hebben de kwaliteiten om mee te doen met de Europese top. We doen niet voor andere teams onder. We hebben een jonge ploeg, maar leeftijd zegt niet altijd wat. Dit team heeft veel kwaliteiten en de jonkies spelen met lef en durf. Eerst zeiden we dat we zes wedstrijden zouden gaan genieten, maar er komen er minimaal twee bij. We gaan nu even hard genieten en daarna wacht Telstar.'

UEFA Women's Champions League

Stand Groep C UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
1
2
10-8
+2
10
2
Ajax
6
3
1
2
7-8
-1
10
3
Bayern München
6
1
4
1
8-8
0
7
4
Roma
6
1
2
3
10-11
-1
5
* Actueel tot en met 27 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.