Ajax treft na superoptreden tegen Besiktas ook nog eens favoriete opponent

ADVERTORIAL - Zondagmiddag om 16.45 uur staat Ajax tegenover RKC Waalwijk. De Amsterdammers hebben doordeweeks flink wat zelfvertrouwen getankt na de ruime zege in de Europa League op Besiktas. En dan moet Ajax ook nog eens tegen de favoriete opponent van de laatste jaren. Blik vooruit en speel mee met Unibet!

Ajax treft na superoptreden tegen Besiktas ook nog eens favoriete opponent
© Pro Shots

Ajax heeft inmiddels een winststreak lopen van twaalf wedstrijden tegen RKC. De Amsterdammers verspeelden in oktober 2013 voor het laatst punten tegen RKC, toen werd het 0-0. En daarvoor had het ook al negen duels op rij gewonnen van de Brabantse club. De meest recente ontmoeting tussen Ajax en RKC eindigde in 4-1. Eind januari waren Brian Brobbey (tweemaal), Kristian Hlynsson, Steven Berghuis en Michiel Kramer de doelpuntenmakers. De laatste keer dat Ajax van RKC verloor was in 1999. Daarna volgden 36 duels zonder nederlaag.

Pas op voor Brobbey

In de laatste twaalf ontmoetingen vond Ajax liefst 39 keer het net. Dat is een gemiddelde van bijna 3,3 goals per wedstrijd. RKC moet vooral oppassen voor Brian Brobbey. De 22-jarige spits schiet namelijk altijd met scherp tegen de Waalwijkers. Brobbey speelde in zijn nog prille loopbaan vier keer tegen RKC. Daarin was hij goed voor zes doelpunten. Dat hadden er overigens zeven kunnen zijn. In het vorige duel miste hij zijn kans op een hattrick door een strafschop te missen.

Weddenschap Quotering
Brobbey schiet meer dan 1.5 keer op doel 2.30
Brobbey scoort 2.38
Brobbey opent de score 6.10
Brobbey maakt er minstens 2 8.00

Ajax is dit seizoen sowieso op schot. De resultaten zijn misschien wat wisselvallig, maar dat ligt zeker niet aan de doelpuntenproductie. Onder de nieuwe trainer Francesco Farioli speelde Ajax 11 officiële wedstrijden. Daarin maakte Ajax 24 doelpunten en met maar 6 tegengoals staat het ook achterin goed bij de Amsterdammers.

RKC gaat echter een stuk minder. De ploeg van Henk Fraser is de enige Eredivisie-club die nog puntloos is en verkeert in crisissituatie. Het is de ploeg die de meeste goals tegen krijgt en zelf pas drie keer het net vond. Alleen Almere City (twee goals) scoort minder vaak. Schrijnend is dat RKC-doelman Jeroen Houwen van alle Eredivisie-keepers zowel de meeste reddingen per wedstrijd verricht (4,5) als de meeste tegengoals krijgt (2,8 per duel).

Geen Kramer

Met Michiel Kramer heeft RKC een spits in de gelederen die weet hoe het is om Ajax pijn te doen. In 17 Eredivisie-wedstrijden tegen Ajax was hij goed voor 7 goals en 3 assists. Hij is er zondag echter niet bij wegens een schorsing naar aanleiding van zijn elleboogstoot tegen AZ.

Het mag geen verrassing zijn dat Ajax zondag de grote favoriet is. De Amsterdammers hebben een quotering van 1.41, terwijl winst van RKC op 8.00 staat. Een gelijkspel kan je 5.50 keer je inzet opleveren.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's