Ajax voor tweehonderdste keer onder trainer De Boer

Reacties

Ajax staat donderdagavond tegenover AZ in de eigen Arena. De thuiswedstrijd in de 21ste speelronde van de Eredivisie betekent voor Frank de Boer zijn tweehonderdste officiële duel als trainer van de Amsterdammers.

Ajax voor tweehonderdste keer onder trainer De Boer

De 112-voudige Oranje-international zat op 8 december 2010 voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank, als vervanger van de opgestapte Martin Jol. Op die dag zegevierde Ajax in de Champions League meteen met 2-0 in het uitduel met AC Milan.

Daarna volgden nog 198 wedstrijden onder leiding van De Boer, waarin de Amsterdammers 160 keer ongeslagen bleven, viermaal de landstitel veroverden en één keer de Johan Cruijff Schaal wonnen. Ajax kwam in zijn 199 duels in totaal tot 433 treffers en kreeg er 217 om de oren.

Opvallend: dit seizoen ligt het winstpercentage van Ajax in officiële wedstrijden onder De Boer beduidend lager dan in de vier voorgaande seizoenen waarin de oefenmeester het voor het zeggen had. Ajax won dit seizoen zestien van zijn dertig duels (53,33 procent), terwijl het winstpercentage in de eerste vier seizoenen achtereenvolgens 73,08 procent, 60,87 procent, 58,33 procent en 57,14 procent bedroeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.