Ajax Vrouwen moeten geduld hebben voor ultieme bekroning in Europa

De Ajax Vrouwen zijn er woensdagavond niet in geslaagd om de knock-outfase van de Champions League te bereiken. Dit was gelukt bij winst op Paris Saint-Germain, maar het werd een afgetekende nederlaag. Ajax gaat volgende week alsnog op voor die knappe prestatie.

PSG
PSG
3 - 1
Ajax
Ajax

Eerder op de woensdag speelden groepsgenoten AS Roma en Bayern München gelijk tegen elkaar, waardoor Ajax wist dat het moest winnen in Parijs om een plek in de volgende ronde veilig te stellen. Het decor was in ieder geval fantastisch. In de heenwedstrijd speelde Ajax tegen PSG in de Johan Cruijff Arena, de Fransen reserveerden het prachtige Parc des Princes voor deze clash. Bij PSG had Jackie Groenen een basisplaats, Lieke Martens-Van Leer viel in.

Vanuit Ajax' perspectief was het decor mooier dan het wedstrijdverloop. De Amsterdammers begonnen nog goed, maar keken 25 minuten later tegen een 2-0 achterstand aan. Topspits Marie-Antoinette Katoto, die Mbappé-achtige statistieken neerzet in Frankrijk, sloeg tweemaal toe. In de zevende minuut met een knappe omhaal, twintig minuten later na een aanval op snelheid.

Via Romée Leuchter deed Ajax nog wat terug, maar de snelheid van de Fransen gaf de doorslag in de hoofdstad. Keeper Regina van Eijk redde kort voor rust nog knap op een inzet van dichtbij, maar de rebound was voor Grace Geyoro. In de tweede helft vielen geen doelpunten, waardoor Groep C van de Champions League op de laatste speeldag wordt beslist. Ajax ontvangt AS Roma op 30 januari, Ajax moet dan winnen om het knappe seizoen in Europa op eigen kracht te bekronen met een plek in de volgende ronde.

UEFA Women's Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024 2023/2024

De mooie 1-0 van PSG

{"title":"Pak €50 bij één doelpunt van Oranje tegen Hongarije!","titleMobile":"Pak €50 bij één doelpunt van Oranje tegen Hongarije!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:3b4bed23-cd94-407e-af6f-0f7013fc4e3d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet heeft een welkomstactie (24+) rondom het duel tussen Hongarije en Nederland!","textMobile":"Unibet heeft een welkomstactie (24+) rondom het duel tussen Hongarije en Nederland!"}