Ajax waagt weer een poging bij Klaas-Jan Huntelaar

Ajax praat binnenkort opnieuw met Klaas-Jan Huntelaar om te proberen de spits te overtuigen bij te tekenen, meldt De Telegraaf. Huntelaar staat nog tot de zomer van 2010 onder contract, maar is zeer gewild.

Ajax waagt weer een poging bij Klaas-Jan Huntelaar

In juni strandden de gesprekken tussen de veelscorende aanvaller en de Amsterdammers. De gelimiteerde transfersom van zeventien miljoen euro die het Huntelaar-kamp in een nieuwe verbintenis wilde laten opnemen, vond Ajax - dat aan 35 miljoen dacht - veel te laag.

'De verplichting om Huntelaar te verkopen, was er niet en is er niet', legt financieel directeur Jeroen Slop uit in De Telegraaf. Vandaar dat Ajax een last minute-bod van Manchester City, dat veertig miljoen euro voor Huntelaar over had, eind augustus afsloeg.

Huntelaar was de afgelopen tweeënhalf seizoen goed voor zeventig goals in de Eredivisie voor Ajax. Deze jaargang is hij vooralsnog minder trefzeker met twee treffers in vijf duels. Coach Marco van Basten weet waar dat aan ligt.

'Klaas-Jan moet zich meer focussen op de zestien. Daar hebben we hem nodig. Hij zakt te vaak terug om toch af en toe een bal te raken, om het gevoel te krijgen. Maar dat moet hij niet doen', meent de coach van de huidige nummer tien van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen