Ajax wint nipt van Al-Wasl, Rijkhoff heeft eerste goal te pakken

Reacties

Ajax heeft donderdag een nipte oefenzege geboekt tegen Al-Wasl (2-1). Julian Rijkhoff was voor het eerst sinds zijn terugkeer naar Ajax trefzeker.

Ajax wint nipt van Al-Wasl, Rijkhoff heeft eerste goal te pakken
Ajax
Ajax
2 - 1
Al Wasl
Al Wasl

Een week voor het eerste Europa League-voorrondeduel met FK Vojvodina oefende Ajax tegen Al-Wasl, de kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat deed de ploeg van Francesco Farioli met een aantal basisspelers en veel talenten. In de tropische temperaturen in Tiel droeg Steven Berghuis de aanvoerdersband.

Ajax begon matig, maar kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd. Branco van den Boomen drukte het krachtsverschil in de negentiende minuut uit in de score. De 28-jarige middenvelder profiteerde van een uitstekende interceptie van Syvert Mannsverk en schoot op aangeven van Christian Rasmussen binnen (1-0). 

Rijkhoff van de nul af
Daarna was het de beurt aan Rijkhoff, die op de slotdag van de winterse transferwindow terugkeerde naar Ajax. Met een intikker opende de negentienjarige aanvaller na een half uur zijn doelpuntenrekening in Amsterdam (2-0). Na de pauze β€“Al-Wasl bracht een nieuw elftal op de been – waren weinig grote kansen te zien. Rijkhoff kreeg een enorme mogelijkheid om zijn tweede te maken, maar hij miste.

Aan de andere kant deden de bezoekers nog wat terug. Dat was te wijten aan een foute terugspeelpass van Mannsverk, die de bal zomaar in de voeten van Caio Canedo schoof. Diant Ramaj kon geen redding meer brengen (2-1). In de blessuretijd moest Anton Gaaei nog naar de kant. De rechtsback had last van zijn enkel en werd vervangen door Precious Ugwu.

Het goede nieuws was dat Ahmetcan Kaplan op dat moment weer op het veld stond. De Turkse EK-ganger speelde een half uur mee. Vrijdag staat de generale repetitie voor de Europese ontmoeting met Vojvodina op het programma. Om 15.00 uur oefent Ajax dan tegen Olympiakos. De Griekse topclub legde vorig seizoen beslag op de eindzege in de Conference League.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei (90. Ugwu), Bouwman, Sosa (62. Kaplan), Baas; Mannsverk, Van den Boomen (68. Tahirovic), Berghuis (46. Vos); Rasmussen, Rijkhoff, Godts (46. Hlynsson)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.