'Alexander-Arnold nieuw voorbeeld van transferstrategie Real Madrid'

Reacties

Mede door de blessure van Dani Carvajal, wordt de naam van Trent Alexander-Arnold in Spanje weer meer en meer aan Real Madrid gelinkt. De rechtsback is in het bezit van een aflopend contract bij Liverpool en wanneer verlenging op Anfield uitblijft, overwegen de Madrilenen hem een aanbieding te doen, zo klinkt het in Spanje. Het is opnieuw een voorbeeld van het transferbeleid dat Real Madrid de laatste jaren voert.

'Alexander-Arnold nieuw voorbeeld van transferstrategie Real Madrid'
© Pro Shots

Carvajal liep afgelopen weekend een zware kruisbandblessure op bij Real Madrid. De ervaren verdediger is hierdoor voor lange tijd afwezig in de Spaanse hoofdstad, maar zijn tijd bij Real zit er gezien zijn contractverlenging zeker nog niet op. Op de positie van rechtsback kan Carlo Ancelotti nu alleen over Lucas Vazquez beschikken en daarom overweegt De Koninklijke om Alexander Arnold naar Madrid te halen, zo schetsen Marca en meerdere toonaangevende transferjournalisten.

Aan het contracteren van Alexander-Arnold is voor Real Madrid wel een voorwaarde verbonden. De club zal pas uiterlijk komend kalenderjaar in actie komen en alleen wanneer de Engelsman zijn aflopende contract bij Liverpool dan nog niet heeft verlengd. Diezelfde tactiek hanteert voorzitter Florentino Perez overigens ook bij Alphonso Davies. Net als bij het contract van Alexander-Arnold het geval is, loopt dat van de linksback van Bayern München in de zomer van 2025 af.

Herkenbare wijze van handelen
De wijze waarop Real Madrid de situatie van Alexander-Arnold en Davies monitort, is niet nieuw. De Spaanse landskampioen is de afgelopen jaren een kei gebleken in het vastleggen van transfervrije topspelers als Kylian Mbappé, Antonio Rüdiger en David Alaba. Mochten contractverlengingen van Alexander-Arnold en Davies dus uitblijven, dan kunnen we per 1 januari 2025 mogelijk een hoop vuurwerk verwachten vanuit Real Madrid. Vanaf deze datum mogen spelers met aflopende contracten officieel met andere clubs gaan praten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer AFC Liverpool
Meer over AFC Liverpool
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer T. Alexander-Arnold
Meer over T. Alexander-Arnold
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.