Alle ogen op Go Ahead Eagles door coëfficiënten-bewustzijn in Portugal

Reacties

Het coëfficiëntenseizoen voor de Eredivisie ging vorige week van start met de Europese duels van Ajax en Go Ahead Eagles. De vaderlandse afvaardiging komt donderdag opnieuw in actie. Waar moet je op letten tijdens de returns?

Alle ogen op Go Ahead Eagles door coëfficiënten-bewustzijn in Portugal

Do 1 aug.

Voor Nederland zijn vier wedstrijden van belang. Dat zijn SK Brann - Go Ahead Eagles, FK Vojvodina - Ajax, Maccabi Petach Tikva - Sporting Braga en Vitória Guimarães - Floriana. De inzet is het consolideren van plek zes, oftewel twee tickets voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De marge op concurrent Portugal bedraagt 5,334 punten.

In de voorrondes is op wedstrijdniveau niet veel te verdienen. Een overwinning in de kwalificaties levert de landen slechts één punt op, terwijl een gelijkspel goed is voor een half punt. Voor de coëfficiënt moet dit ook nog worden gedeeld door het aantal deelnemers van een competitie. Dat betekent dat er niet veel overblijft.

Omdat pas in de groepsfase echt kan worden gescoord (ook via allerlei bonussen), is overzomeren cruciaal. Dat maakt de verrichtingen van Go Ahead Eagles en Vitória Guimarães extra interessant. Voor deze teams houdt het Europees avontuur immers direct op bij eliminatie. Eagles bleef in eigen huis op een doelpuntloos gelijkspel steken tegen Brann, Vitória boekte op bezoek bij Floriana een zuinige zege (0-1) en kan de klus thuis afmaken.

Ajax en Braga zijn actief in de Europa League en krijgen in het geval van uitschakeling altijd nog een herkansing in de Conference League.

UEFA-coëfficiëntenlijst, per 31 juli 2024:

Lees op VI PRO een uitgebreide coëfficiëntenvoorbeschouwing. In de VI ZSM van woensdag ging het ook uitgebreid over de stand van zaken en keken we ook al naar de lange termijn. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.