Alleen Bayern München kan VfL Wolfsburg volgen

Edin Dzeko beantwoordde met een zuivere hattrick de zenuwen bij koploper VfL Wolfsburg. Waar VfB Stuttgart zich verslikte in Arminia, boekte Bayern München een inspiratieloze zege.

VfL Wolfsburg-1899 Hoffenheim 4-0Energie Cottbus maakte vorige week een einde aan een fraaie zegereeks van VfL Wolfsburg. Die nederlaag werkte nog door in het duel met 1899 Hoffenheim, maar gaandeweg hadden Die Wölfe hun zenuwen beter in bedwang. Edin Dzeko onderstreepte dat met een zuivere hattrick in de tweede helft. Grafite maakte vanaf de stip het feest voor de koploper compleet.

Bayern München-Borussia Mönchengladbach 2-1De wisseling van de wacht heeft Bayern München een welkome maar weinig overtuigende overwinning gebracht. De komst van Jupp Heynckes als vervanger van de ontslagen Jürgen Klinsmann kon de Beierse ploeg niet inspireren tot een flitsend optreden.

Vier minuten na de openingstreffer van Bastian Schweinsteiger na ruim een half uur kwam het afwachtende Borussia Mönchengladbach langszij. Keeper Hans-Jörg Butt was in de fout gegaan bij Roel Brouwers, waarna Filip Daems vanaf de stip de score gelijk kon trekken. Hamit Altintop stelde kort voor rust orde op zaken voor Bayern, dat na rust verzuimde afstand te nemen maar de overwinning niet in gevaar zag komen.

Arminia Bielefeld-VfB Stuttgart 2-2De inhaalrace van VfB Stuttgart heeft in Bielefeld een onverwachte tegenvaller gekregen. Na vijf overwinningen op rij moest de ploeg van trainer Markus Babbel genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel bij degradatiekandidaat Arminia Bielefeld. Mathieu Delpierre en Thomas Hitzenberger gaven Stuttgart tot twee keer toe een voorsprong, maar Bielefeld toonde even vaak veerkracht. Vlad Munteanu volgde het voorbeeld dat Christopher Katongo in de dertigste minuut had gegeven en hielp Arminia met zijn benutte strafschop aan een belangrijk punt. Ook doordat Stuttgart-spits Mario Gomez een kwartier voor het einde de paal raakte. Schalke 04-Bayer Leverkusen 1-2Na minder dan een half uur had Bayer Leverkusen de kansen van Schalke 04 op kwalificatie voor de Europa League flink verkleind. Doelpunten van Patrick Helmes en Renato Augusto gaven Die Werkself een ruime marge in Gelsenkirchen. Het nog voor rust inbrengen van Orlando Engelaar bood weinig soelaas voor Schalke. Leverkusen-keeper René Adler stond een doelpunt voor Die Königsblauen in de weg. Pas drie minuten voor het einde tekende Kevin Kuranyi voor de aansluitingstreffer, die in de resterende minuten geen vervolg kreeg.

Karlsruher SC-Energie Cottbus 0-0In de strijd tegen degradatie had Karlsruher SC alleen baat bij een zege op concurrent Energie Cottbus. Het bleek een brug te ver voor de hekkensluiter in de Bundesliga. In het eigen Wildparkstadion had KSC vooral in de tweede helft de kansen om drie belangrijke punten te pakken. Giovanni Federico kreeg de beste gelegenheid, maar hij schoot van tien meter afstand over.