Alleen Portugal weet te scoren in Groep 1

De doelpunten waren schaars in Groep 1. Alleen Portugal deed van zich spreken, waar Hongarije, Denemarken, Albanië en Zweden improductief bleven.

Hongarije-Denemarken 0-0Denemarken ontsnapte aan een nederlaag. Hongarije had het grootste deel van de wedstrijd het initiatief, maar tot doelpunten leidde het niet. Stephan Andersen, die bij absentie van Thomas Sörensen en Jesper Christiansen voor de tweede keer in het Deense doel stond, bleek een te grote sta in de weg voor de ploeg van bondscoach Erwin Koeman.

Albanië-Zweden 0-0Zweden heeft kennis gemaakt met de stugheid van het Albanië van Arie Haan. De formatie van coach Lars Lägerback kon het jubileumduel van Henrik Larsson geen luister bijzetten met een klinkende zege. In de honderdste interland van de aanvaller bleven de doelpunten helemaal achterwege. Zlatan Ibrahimovic had in de eerste helft de mooiste kans, maar zijn individuele actie eindigde op de paal.

Malta-Portugal 0-4Portugal kende geen problemen met Malta. Maltezer verdediger Brian Said hielp de ploeg van Carlos Queiroz in de eerste helft aan de openingstreffer. Na rust brachten Hugo Almeida (foto), Simão en Nani het kwaliteitsverschil tot uitdrukking in doelpunten.