Alleen Telstar blijft in spoor koploper RBC

MVV en Haarlem bewezen RBC een goede dienst, ook omdat de Brabantse koploper zelf in een paar minuten afrekende met VVV-Venlo.

RBC Roosendaal-VVV-Venlo 3-1VVV-Venlo was een half uur zeker gewaagd aan koploper RBC Roosendaal. Maar drie minuten later bevond de Limburgse ploeg zich ineens in een verloren positie. Een strafschop, veroorzaakt door Niels Fleuren, was het begin van de dolle drie minuten van RBC. Sven Delanoy (2x) en Danny Guijt waren trefzeker. Doelman Erwin Friebel leverde zijn bijdrage door in de tweede helft een strafschop van Willem Janssen te stoppen. Marilia redde de Limburgse eer.

Haarlem-FC Dordrecht 1-1FC Dordrecht moest terrein prijsgeven op RBC. De ploeg van Gert Kruys bleek onvoldoende bagage te hebben om Haarlem op een nederlaag te trakteren. Het stelde alleen een doelpunt van Moussa Kalisse tegenover de snelle openingstreffer van Haarlem van Achmed Ahahaoui.

MVV-BV Veendam 3-1Tegen de verhouding in keek BV Veendam al na minder dan een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Harrrie Gommans en Aziz Moutawakil bezorgden MVV een onverwachte voorsprong en Veendam frustratie. Want de Groningers verloren meer dan de punten in De Geusselt. Topscorer Marnix Kolder kreeg een rode kaart wegens een elleboogstoot. Anthony Di Lallo profiteerde namens MVV van de numerieke meerderheid. Martin Drent zorgde in de slotfase voor een schrale troost voor Veendam.

De Graafschap-FC Den Bosch 3-1Na het veroveren van de eerste periode is FC Den Bosch bezig weg te zakken uit de top van de Jupiler League. De ploeg van Theo Bos kwam tegen De Graafschap wederom niet tot winst. Sterker nog, in Doetinchem werd met degelijke cijfers verloren. Ondanks een sterk begin van Den Bosch greep De Graafschap op De Vijverberg de macht door goals van Jhon van Beukering en Ard van Peppen. Robbie Haemhouts bracht de spanning wat terug in de wedstrijd, die uiteindelijk door Mark Bloemendaal in Doetinchems voordeel werd beslecht.

FC Emmen-Stormvogels Telstar 0-1Good Old Jan Bruin zorgde ervoor dat Stormvogels Telstar deed wat de andere achtervolgers nalieten: winnen. De 37-jarige spits maakte tegen FC Emmen halverwege de tweede helft de enige treffer van de avond, waardoor Telstar is opgeklommen naar de tweede plaats.

FC Volendam-FC Omniworld 0-0Nummer vijf FC Volendam liet de kans lopen zich te verbeteren op de ranglijst. Tegen het lager ingeschatte FC Omniworld moest genoegen genomen worden met een doelpuntloos gelijkspel.

Go Ahead Eagles-FC Eindhoven 2-0Na een maand weet Go Ahead Eagles weer wat winnen in de Jupiler League is. FC Eindhoven was het slachtoffer van de Deventer dadendrang die pas in de tweede helft tot uitdrukking kwam door treffers van Melchior Schoenmakers en Loïc Loval.

Helmond Sport-FC Zwolle 1-1Het einde van alle ellende lijkt in zicht voor Helmond Sport. FC Zwolle kwam via een benutte strafschop van Jordy Zuidam nog wel op voorsprong, maar dat bleek geen voorbode van weer een nederlaag. Bernard Quinoo tekende na ruim een uur voor de positieve noot, die Helmond een punt opleverde.

TOP Oss-AGOVV Apeldoorn 5-2Na twintig bijzonder productieve minuten had AGOVV Apeldoorn de wisselvalligheid onderstreept. De ploeg van trainer Rini Coolen was hard op weg naar een overwinning door goals van Huseyin Cengiz en Ruud ter Heide. Maar een schutterend AGOVV gaf de comfortabele voorsprong ook snel weer helemaal uit handen. Marcel van der Sloot was de gevierde man bij TOP Oss. De middenvelder had met een zuivere hattrick de 2-0 achterstand meer dan weggepoetst. Hij maakte er uiteindelijk zelfs vier.

Cambuur Leeuwarden-Fortuna Sittard 2-1Roy Wesseling leeft nog als trainer van Cambuur na een moeizame zege op Fortuna. René van der Weij lijkt met een late treffer zijn trainer in het zadel te hebben gehouden.