Alleszeggend voor dit KKD-seizoen: Helmond Sport slechtste koploper ooit

Reacties

Het is nu al een raar seizoen van de Keuken Kampioen Divisie en dat wordt ook cijfermatig ondersteund. Helmond Sport mag zich de slechtste koploper ooit noemen in de Eerste Divisie van Nederland.

Alleszeggend voor dit KKD-seizoen: Helmond Sport slechtste koploper ooit
© Pro Shots
Helmond Sport
Helmond Sport
3 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Op zaterdag won de hekkensluiter (FC Volendam) met 4-0 van de koploper (TOP Oss), waardoor de kaarten in de KKD opnieuw goed geschud zijn. De nederlaag van TOP betekent ook dat Helmond niet meer ingehaald kan worden tijdens speelronde 4. Alleen Roda JC Kerkrade en De Graafschap komen nog in actie.

Het kwam in de lange historie van de Eerste Divisie nooit voor dat een club na vier wedstrijden met acht punten en een doelsaldo van +4 bovenaan stond, zo berekende Opta. Helmond rekende vrijdagavond af met VVV-Venlo.

Het twijfelachtige record lag sinds 1957 in handen van AGOVV, dat het tweede seizoen sinds de invoering van betaald voetbal in Nederland begon met omgerekend acht punten uit de eerste vier duels, met een doelsaldo van +5. AGOVV speelde tegen HFC EDO (1-1), HVC (1-0), VSV (4-0) en RBC (0-0), clubs die allemaal niet (meer) actief zijn in het profvoetbal. Opvallend daarbij is ook dat AGOVV uiteindelijk net boven de toen nog bestaande degradatiestreep eindigde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.