Almere City helpt PEC een handje in degradatiekraker

PEC Zwolle heeft Almere City dieper in de degradatiezorgen geduwd. De thuisploeg had zondag aan een eigen doelpunt van James Lawrence genoeg voor een benauwde zege. De ploeg van Hedwiges Maduro wacht na zeven duels nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 0
Almere City FC

In het MAC3Park Stadion was sprake van een regelrechte kelderkraker. PEC won dit seizoen pas één keer (eerder deze maand thuis tegen Heracles Almelo), Almere City nog helemaal niet. Met twee punten uit zes wedstrijden beleeft de formatie van Maduro een beroerde start van het seizoen. Het uitduel met PEC moest een aanknopingspunt vormen.

De bezoekers in Zwolle zagen geen goede, maar bij vlagen wel een vermakelijke wedstrijd. Al in de openingsminuut kreeg PEC een grote kans. Geklungel van Nordin Bakker leek Almere duur te komen staan, maar Ricardo Visus bracht redding op de doellijn. Vlak voor rust waren de Zwollenaren opnieuw dicht bij de openingstreffer. Filip Krastev ging voor een voorzet en zag de bal op de lat belanden.

PEC heeft geluk
Maduro besloot halverwege in te grijpen en voerde een dubbele wissel door. Dat sorteerde effect, want bij PEC liep het na rust voor geen meter. Een eigen doelpunt deed de bezoekers alsnog de das om. Lawrence was de ongelukkige. De verdediger van Almere liep een voorzet van Jamiro Monteiro zomaar over zijn eigen doellijn (1-0).

Daar bleef het bij. Dat betekent dat PEC de degradatiezone verlaat, terwijl de situatie van Almere nog nijpender wordt. De jonge profclub van Nederland neemt het volgende week vrijdag in eigen huis op tegen promovendus Willem II.